Johanna Lindbäck

31 juli, 2010

Avstämning och pepp

Filed under: 5:an,Ego,Misc,Saker som aldrig händer,Skrivande — Johanna @ 14:36

Igår åt jag middag med en annan författare som känns snudd på som en mentor för mig bara för att jag lärt mig massa praktiskt om författarlivet av henne. Jag menar nu inte ”lyft pennan och skriv en bok”, utan stipendier och arbetsliv och sånt. Vi hamnade av en slump bredvid varandra på en tågresa för några år sen och efter det utnyttjar jag henne skamlöst.

Jag har ju min lilla skrivarcirkel också men där är det mer fokus på pågående projekt. Otroligt värdefullt det med, men med E är det liksom helheten. Och jag blir alltid så himla peppad! Igår pratade vi om min senaste bok och vad den betytt för mig, och vad som ligger härnäst. Det var verkligen ett sånt tillfälle när man hör sig själv formulera saker som man inte fattat förr – iaf inte alls så konkret eller i de orden. Men bara för att man sitter och pratar med någon annan så faller det på plats. Mycket givande!

Och vad som kommer härnäst: hur det hänger ihop med ”Saker som…”-boken. Min fina men ledsna terapibok. Nu när jag håller på med 5:an känns det så ovanligt lätt och roligt, redan från sidan 1, som det aldrig brukar, och det hade nog inte gått utan ”Saker som…” och det jag skrev av mig där. Stuff like that.

Ja, och så det som kommer efter 5:an för självklart har jag tänkt på det med. Jag har tänkt på grejer jag vill skriva som kan fylla de kommande tre åren, minst …
Allt sånt får jag diskutera igenom med E. Och hela ‘sätta ord på’-upplevelsen alltså, very very nice.

Det finns en blogg jag läser och den människan är expert på att ungefär varje vecka få in ett inlägg om hur hon legat under natten och planerat och gjort visioner. Jag har alltid tänkt ”men satan, vad hon planerar!” lite avundsjukt, för i min värld är ”planerar” lika med stora saker som säga upp sig från jobbet, byta bostad, flytta till en ny stad, etc. Och det funderar den här människan på jämt och låter som att hon kommer på nya spännande projekt hela tiden?! Whaaat?
Sen slog det mig att hennes ”planer” kanske är av arten ”ska åka till Uppsala över helgen” och då är det ju inte konstigt att man kan fundera på det varje vecka… Jag menar, stora vs små saker. Jag planerar att träna minst tre gånger innan nästa lördag. Jag har en vision om att jag ska laga mycket mat hemma nästa vecka. You get it. Inte så väldans speciellt. Men när jag snackar planer med E, känns det speciellt. World domination! Haha.

Och nu till genomförandet!

Annons

Kommentera »

Inga kommentarer ännu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: