Johanna Lindbäck

2 september, 2010

Att jobba OCH skriva

Filed under: 5:an,Skrivande — Johanna @ 19:12

Nu några veckor efter jobbet satt igång så börjar det märkas ordentligt. Mer saker att göra, mer jobbgrejer att tänka på. En konsekvens av det är att den här fina bokbubblan som jag varit i hela sommaren börjar lösas upp. Jag har kunnat ha min historia i bakhuvudet, eller i framhuvudet, hela tiden för det är inget annat dominerande superviktigt jag behövt tänka på under lovet. Nu med terminen = MASSA andra saker. Märkte det direkt när jag satt och skrev i helgen efter en tvåveckors-paus. Svårare att komma in i historien, inte lika tydligt grepp om hur karaktärerna är. Helt enkelt mycket trögare att komma igång. Det blir en längre startsträcka när jag ska börja för att jag måste arbeta mig in igen, komma ihåg hur det var, vad jag tänkt.

Tid är så himla viktigt i skrivprocessen. Dels tiden man sitter vid datorn men också all tid som man bara går och tänker medan man gör andra saker. Det är just den där lyxiga tänkar-tiden som stryker på foten nu när skolan börjat igen. (JA, skrivtiden också för nu är det bara helgerna som gäller.)

Men å andra sidan, jag gillar jobbet och mina elever, kul att träffa kollegorna igen, så allt sånt är ju bra… Ville bara klaga lite som hobby-författare.

Annons

Kommentera »

Inga kommentarer ännu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: