Johanna Lindbäck

13 december, 2010

En inspirationssång, eller flera

Filed under: Kreativitet,Skrivande — Johanna @ 19:56

Det här skrev Denise Rudberg idag och jag tycker det är ett bra tips. Förut ”jobbade jag inte så mycket med musik” (läs: den spelades alltid för mig vare sig jag ville eller inte) men med de senaste böckerna har jag använt det mer.
Det är ett väldigt bra trick för att komma i rätt stämning snabbt, på med en specialgjord låtlista och man är där. Antingen om man tänker att det är en låt som karaktärerna lyssnar på, eller om det är en låt som påminner en själv om något i historien. Mina låtlistor brukar vara en blandning av båda. (Jag kan tex inte höra David Guettas ”When love takes over” utan att sitta i en bil med Ante och Erik, mörk vinterkväll utanför.)

Sen har vi såklart Robyn som har en speciell plats i mitt hjärta. Vill typ skriva en roman om varenda låt hon släppt de senaste åren… Robyn finns alltså alltid med på mina låtlistor.
På den senaste svänger innehållet från Barbados, till Robyn, till Mauro Scocco, till Elvis. Låter det spretigt? Allt kommer att framstå som helt logiskt sen…

Den stora grejen är iallafall att det blir som en betvingad reflex. Jag hör Mauro och jag är direkt med. Väldigt smidigt. Dagens tips.

(Har det här blivit en tipsblogg nu? Uppenbarligen.)

Annons

2 kommentarer »

  1. Hej, vad är det för skrivarcirkel du har? Låter superintressant! Jag letar efter ungdomar som har en bokcirkel. Vet du någon? /Mvh Annika, Barnens Bokklubb.

    Kommentar av Annika Nasiell — 15 december, 2010 @ 08:21 | Svara

  2. Nej, vet ingen för ungdomar. I min är vi alla vuxna; två svenskar och två norskor som skriver ungdomsböcker.

    Kommentar av Johanna — 16 december, 2010 @ 18:26 | Svara


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: