Johanna Lindbäck

21 december, 2010

Titeln är satt!

Filed under: 5:an — Johanna @ 18:10

Och gudars vad skönt! Har gruvat mig för denna titel för jag hade först ett löst förslag på engelska = inte så bra, bättre med svensk. Sen hade jag ett annat löst förslag som liknade en redan befintlig bok för mycket. Och sen hade jag inget mer alls förutom otaliga variationer på den där som liknade. Men igår när jag satt och läste manuset kom jag på en fras som används flera gånger och den passade rätt bra. Tog med hela listan på möte på förlaget idag och redaktören och förläggaren tyckte också den.
Puh!
Nu är titeln + texten (halva boken alltså) ivägskickade till illustratören och om några veckor har hon producerat olika framsidesförslag. Det är SÅ HIMLA KUL att få se dom, jag längtar redan!

Annons

2 kommentarer »

  1. Kul! Jag kan tänka mig att en boktitel inte precis kommer som på beställning; kanske lika lite som en hel bok gör det… 😉

    Kommentar av En bok om dagen — 21 december, 2010 @ 19:10 | Svara

  2. Jo, förvisso, men det är ganska olika att komma på titel eller en bok. Så mycket som ska in i en titel, och därför är det alltid jobbigt och lite ångest att få till den. Den och framsidan är ju första intrycket. Känn pressen! Och det gör jag.

    Kommentar av Johanna — 25 december, 2010 @ 10:02 | Svara


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: