Johanna Lindbäck

20 januari, 2011

Note to self

Filed under: 5:an,OT — Johanna @ 16:11

Jag var på bokcirkel i måndags och då började vi prata om anteckningsböcker (just det, det var för att Ann-Sofie berättade om en kund/vip-kväll på Bookbinders design och det lät ju helt underbart). Jag kan säga så här, jag är beroende av anteckningsböcker. Skulle kunna köpa en ny i veckan, men jag försöker konstant mota de impulserna.
Min regel är: börja på ny roman = inviga ny anteckningsbok.
Till den nuvarande har jag tom två stycken. Den vänstra är Pocketshops, och de är mina favoriter för att de är så snygga och billiga och det är bra papper att skriva på. Har massa såna.
Den högra något obestämt märke. Linjerad. Det som inte syns är att det också är ett gummiband runt pärmen så den kan hållas stängd, och den detaljen är jag mycket förtjust i. Egentligen är den här modellen med spiralrygg allra bäst för då kan man enkelt ställa upp dem när man sen ska skriva av det man antecknat på datorn. Med Pocketshop måste man ju hålla i den.

Så skriver jag min roman i anteckningsboken? Jo, ibland. Har alltid med den när jag lämnar hemmet så jag kan man skriva ner meningar eller idéer. Om jag reser bort kanske jag inte ids släpa med mig en dator, då skriver jag för hand. Den prickiga påbörjades i New York i somras när jag startade den femte boken.
Det är ganska kul att gå tillbaka sen när boken är färdig och se hur den har utvecklats från starten. Personer har bytt namn, handlingen har ändrats. Allt det finns på pränt som värsta processen.

Förutom anteckningsböckerna för romanen har jag dessutom alltid igång ett par allmänna med kom ihåg / skriva ner saker på möten. Sen brukar jag ha en med skolsaker. Ja, det brukar alltid vara minst 3-4 stycken anteckningsböcker i schvung samtidigt.

PS. Nej, jag har inte plockat bort luciatåget än, jag ska. Snart. Det är så fint bara.
PS 2. Bookbinders design, vill ni bjuda in till vip-kväll så tackar jag lätt ja!

Annonser

2 kommentarer »

  1. Hej.
    Du är hjärtligt välkommen, det enda du behöver göra är att anmäla dig till vårt nyhetsbrev, så kommer du automatiskt att bli injuden på våra kommande VIP-kvällar. Vi finns också på Facebook (http://www.facebook.com/bookbindersdesignsverige) där vi kommer att visa nyheter och skicka inbjudningar. Om du är med på båda ställena är du säker på att inte missa något av våra trevliga event.

    Tack för en fin blogg!
    Mvhy Anna Sylvan/Bookbinder Design

    Kommentar av Anna/Bookbinders Design — 26 januari, 2011 @ 14:03 | Svara


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: