Johanna Lindbäck

24 februari, 2011

Onsdag = Borås + Siri

Filed under: Föreläsningar,Läsa,Livet,Sömn — Johanna @ 08:55

Igår onsdag var jag i Borås! Det var mycket roligt. Jag åkte ner redan på onsdagkväll, sov över på bra hotell, sen på torsdag upp och gå på morgonsim i Stadsparksbadet (jag har en liten grej att jag gärna simmar när jag är på nya orter) och det var ju perfekt start på dagen som vanligt.
Vet dock inte om jag ev ignorerade den lokala badetiketten genom att hoppa in i samma bana där det redan simmade en man, men här i Stockholm kan man då inte få behålla egen kuppe bara för att man var först. Man måste fylla på om det kommer mer folk. Anyways, jag simmade.
Hotellfrukost. Gå till stadsbibblot och prata för två olika elevgrupper. Mycket stor skillnad på dem, så det var roligt. Jag fick använda mina lärarskills. Sen lunch och sen hade jag paus på ett par timmar då jag satt och läste Siri Hustvedts nya ”The summer without men” på ett fik och i en skön soffa på biblot. Ååååh, Siri. Är klar med boken nu, men måste tänka lika på den.
Min sista punkt var prat på b&u-avdelningen på bibblan för en liten men mysig grupp frivilliga åhörare.

Very pleased med dagen. Bra prat och jättebra personal som fixade allt. Varje gång jag är på sånt här och sen sitter och fikar/äter lunch med biblosarna är det sååå trevligt. De har ju tusan läst allt. Det blir så roliga och bra samtal. Man kan svänga sig med referenser och dra på trots att man inte känt varandra i mer än en halvtimme eller nåt. Literature, what it can do for you, ungefär.

Tyvärr gick hemresan inte lika bra som allt annat. Kom till Skövde med tåget och fick sen sitta där på en kall station och vänta i 1hr20 min. Istället för att anlända till Sthlm central 23.44 kom vi fram 01.20. Förlustgaranti, here I come.

Annons

3 kommentarer »

 1. Åh så kul med Borås! Min hemstad ju! Såg affischen på bibblan för ett par veckor sedan, skulle gärna kommit 🙂 Men du skulle stannat och gått på debutantkvällen idag.

  Men i alla fall, jag kom på en fråga till! Hur avgör man hur mycket man ska ha med av lokalgrejer i sin text? Gatunamn, lokaltidning, namn på restauranger och sevärdheter… hur mycket helt enkelt? Och hur mycket måste man förklara runt om man använder dem? När är det bättre att ha mer generella beskrivningar? Har en massa inre stridigheter här så kloka tips välkomnas tacksamt 🙂

  Kommentar av Sandra — 24 februari, 2011 @ 14:04 | Svara

  • Det ska inte låta som en text från en turistbyra. Se Mari Jungstedts första Gotlands-deckare som avskräckande exempel. Tänk på om det är motiverat att nämna en gata vid namn, beskriva en sevärdhet? Är det viktigt för att man ska hänga med? Jag gillar lokala saker, men jag vill inte ha några onödiga beskrivningar som ”Condis var ett fik som låg mittemot Shopping”. Det räcker väl att säga att man handlat bullar på Condis. C-et gör att alla fattar att det är ett fik eller konditori. De som bor i stan kommer att fatta mer, men det är lite lyx bara.

   Kommentar av Johanna — 24 februari, 2011 @ 14:22 | Svara

 2. […] Skrev vidare på VH-boken. Var också i Borås och hade författarprat för olika klasser. Skitkul! Kunde pga tjänstledigheten göra mycket mer såna saker nu, och jag […]

  Pingback av 2011, en sammanfattning « Johanna Lindbäck — 2 januari, 2012 @ 12:43 | Svara


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: