Johanna Lindbäck

11 april, 2011

Men orka?

Filed under: 6:an,Kreativitet,Kropp,Livet,Träna — Johanna @ 08:47

Förra veckan var jag i Portugal, träningsresa. Fjärde året på samma ställe för mig. Man kan säga att jag gillar konceptet. Det är huvuddel löpning och sen massa massa annan träning. Om man orkar och vill kan man gå på 4-5 pass per dag. Så mycket gjorde inte jag, men varje morgon börjar med 40 mins stavgång*/jogg längs Atlantens strand till soluppgången. Sen frukost, sen lite slappa vid poolen eller stranden, sen kanske ett boxpass, eller afrodans, eller crossfit på stranden, och sen löpning halv fem. Sen uthungrig till middag 18.30. Sen däcka tidigt i säng, och så upp 7.30 igen dagen efter. Rekommenderas hjärtligt! Det är en sån resa folk gör om och om, flera stycken återkommer år efter år. Jättebra ledare, jättebra träningsutbud för alla från kom igång till elitnivå. Mycket för pengarna helt enkelt.

Jag redigerade romanen på em eller kvällarna också. Och de nya karaktärerna poppade upp mer och mer. Jag har dels en till min eventuella ungdoms, och sen ett första stycke till en eventuell vuxen, men jag gruvar mig för att börja på den. Den kommer säkert att bli svår för man måste ju skriva om sånt som känns, kommer alltid tillbaka till det även om jag inbillar mig att jag ska ha totala fantasi-berättelser. Och den här vuxen kan jag direkt på första stycket känna ligger väldigt nära mig på riktigt. Så vill jag börja på det? Törs jag? Ska jag låta andra få läsa det?
Dagens pretto-fundering.
Min ungdomskaraktär känns däremot mest bara störig och utnyttjande och snygg och spännande. Härligt! Det är fantasi. Famous last words.

*Ja, stavgång! Gör det en vecka per år och det är morgonpromenaderna i Portugal

4 kommentarer »

 1. Stavgång är mycket effektivt när det gäller att bekämpa ”skrivbordsaxlar”, även om det är betydligt roligare att springa… Mitt tips: för att överhuvudtaget kunna skriva sexan, byt ut en joggingtur i veckan mot en stavgångstur!

  Kommentar av /carina — 11 april, 2011 @ 20:19 | Svara

  • Ja jo, det är bara det… jag känner mig mest bekväm att gå stavgång i Portugal i en stor grupp med andra. Så fåfäng är jag. Tyvärr. Men jag har ju hantlar och grejer och kör hemmastyrka efter jag varit ute och sprungit.

   Kommentar av Johanna — 12 april, 2011 @ 17:46 | Svara

 2. Läskigt kan bli det bästa du gjort! Ungdomsromaner är härliga, men att göra något nytt kan ta skrivandet till nya höjder.

  Lycka till!
  /Nina

  Kommentar av Nina — 11 april, 2011 @ 22:28 | Svara

  • Mm, men det är även att ta mig själv till nya höjder = läskigast. Man vill, men det kostar på.

   Kommentar av Johanna — 12 april, 2011 @ 17:47 | Svara


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: