Johanna Lindbäck

16 april, 2011

Den tokförkylda föreläsningsveckan

Filed under: Föreläsningar,Frilansliv,Kropp,Livet,Pengar — Johanna @ 06:06

Den här avklarade veckan är en seger! Jag blev lite hostig och halsontig sista dagen i Portugal, och sen på måndag slog det ut i full blom. I tisdags trodde jag nästan jag skulle tappa rösten, och det händer inte mig ofta.
Problemet? Att det är Världsbokdag den här veckan och jag skulle iväg och föreläsa. Så i onsdags laddade jag upp med en termos te och massa Alvedon och näsdukar och tog tåget till Bollnäs. Det var bara en timmes föreläsning för olika gymnasieklasser så det funkade. Var supertrött när jag tog tåget hem.
Sen kurera mig och snora hela torsdagen fram till kvällen då jag åkte till Örebro. Skulle vara på två olika skolor på fredagen (därav övernattning för att kunna börja tidigt). Den första var en storföreläsning på ett gymnasium, med mick, gick bra. Sen skjutsas iväg till andra skolan och ha fyra klassrumsprat på 50 min styck. Uuh. Det var väääldigt kraxigt och hostigt sista två timmarna av dem. Och trött.
Turligt nog var den sista klassen så liten, lugn, soft och intresserad, så det funkade att jag satt still på en stol och kände mig som en helt urvriden trasa. (I en del klasser hade ju det funkat i 30 sek.) Det blev nog den bästa lektionen av de fyra tror jag, trots förutsättningarna.

All in all – trevliga skolor allihop, men ändå, shit vad jobbigt. Min hals är värd en liten medalj för tappert kämpande tycker jag. Ja, eller blommor! Fick dessa snygga i Örebro. (Som jag av nån tourettes-anledning hela tiden ville säga Västerås om, why?)

Faktarutan
Föreläsningar? Japp, jag gör såna om skrivande och mina böcker, och så brukar jag berätta lite om bokhora och så om man vill. Eller andra saker som rör läsning, vikten av skönlitteratur, hur och vad man ska läsa. Och jag är bra på det!
Man bokar mig via Författarcentrum. Man kan också kontakta mig direkt givetvis.

Kommentera »

Inga kommentarer ännu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: