Johanna Lindbäck

30 juli, 2011

Kick-off, Oslo, provläs

Filed under: 5:an,Läsa,Livet,OT,Välkommen hem — Johanna @ 20:57

Slut på bloggsommarlovet nu. Jag ligger i soffan och ser på minneskonserten (eller hyllningskonserten?) till Oslo och Utöya-offrens ära. Igår var jag på ljusceremonin på Sergels torg. Jonas Gardell, Ingvar Carlsson, Mona Sahlin, med flera. Det var fint.
Jag såg på bloggstatistiken här att den gick upp markant den 23 juli. Det kanske var en ren slump eller också var det för Norge och för att jag älskar Norge och skulle skriva något om det? Som jag inte gjorde alltså, har fortfarande så svårt att formulera något om det mer än ”det är fruktansvärt, hemskt, ofattbart”. Samma som alla säger. Det är så fruktansvärt.
Ni vet hur man ibland måste hålla saker ifrån sig för att de är för hemska att ta in och om man gör det bryter man ihop? Så man får bara ta det i små små portioner?
Norge.

Och nu en väldigt yxig övergång till böckernas värld.
”Välkommen hem” ligger uppe på provläs vilket betyder att man kan just provläsa de två första kapitlen. Det är fortfarande tre-fyra veckor kvar ungefär tills den finns på riktigt som bok, så under tiden kan ni tjuvkika på det avsnittet. Mina nya darling-huvudpersoner. Hoppas ni gillar.

5 kommentarer »

 1. Hahaha, ”my person”, skrattade ihjäl mig 🙂 Är det taget ur verkligheten eller har du kommit på det själv? För ibland händer det ju roliga saker på riktigt, men det är nästan mer fantastiskt vad hjärnan själv kommer på när man minst anar det.

  Kommentar av Fia Filur — 31 juli, 2011 @ 10:25 | Svara

  • Just ”my person” är faktiskt snott, tyvärr eller vad man ska säga. Har en gammal bekant som flyttade utomlands och hon heter MP – förvirringen blev stor i början på hennes nya jobb.

   Kommentar av Johanna — 31 juli, 2011 @ 19:16 | Svara

 2. TACK! Jag vill läsa mer!
  Nanna

  Kommentar av Fundera grönt — 31 juli, 2011 @ 11:52 | Svara

 3. Lika bra som alltid! Du är så spot on vad gäller dialogen, porträtteckningarna, stämningen och trovärdigheten. I vår familj läser både jag och barnen dina böcker. Först sträckläser vi, sedan läser vi om (många gånger). Det ligger därför alltid minst en uppslagen JL i varje rums läshörna. Tack också för att du orkar och vill blogga.

  /Ginny

  Kommentar av Ginny — 31 juli, 2011 @ 19:27 | Svara

  • Men åh, vad snällt, Ginny!! Tack!!

   Kommentar av Johanna — 31 juli, 2011 @ 19:35 | Svara


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: