Johanna Lindbäck

20 augusti, 2011

Releasefesten: Salongen

Filed under: 5:an,Läsa,Livet,Välkommen hem — Johanna @ 07:44

Förra hösten var jag på svenska releasen av Knausgårds ”Min kamp 1” och jag trodde det skulle vara en vanlig release. Man kommer dit, får ett glas vin och lite nötter, sen berättar författaren om sin bok, läser kanske en snutt.
Little did we know.
Knausgård hade nämligen bjudit in två författare han beundrade mycket, Carl-Henning Wijkmark och Monika Fagerholm, så innan han berättade om sin bok hade de en liten föreställning kan man nästan säga. De läste och pratade om skrivande. Det var så himla bra! Superbra också när han kom på scen själv.
Iallafall, när vi började tänka på min releasefest visste jag genast att jag ville sno det konceptet så jag kollade med min salong om de ville vara med och gästa och läsa upp något. Mycket glad att de sa ja!

I give you: Gunnar och norskorna. (Det är det inofficiella namnet på salongen.)


Charlotte Glaser Munch började läsa ur sin kommande höstbok ”Nödinngang”. Hon noterade också att vi haft ett London-tema i salongen i år för hennes bok utspelar sig under några veckor i London och min om en tjej som kommer hem efter ett år i London.


Gunnar Ardelius läste en löparscen enkom för att han, jag och Ingelin gillar att springa, så vi brukar prata rätt ofta om det med när vi ses. Den var ur hans senaste ”Bara kärlek kan krossa ditt hjärta”.


Ingelin Rössland läste ur ”Minus meg” som kommer om en månad, och handlar om en elvaårig tjej som håller på att dö.

Charlotte och Ingelin läste alltså på norska och det är ju så fint! Hörde många sen som gillade det, och blev nyfikna på att läsa mer av dem. (Gunnar har vi ju bättre koll på eftersom han är svensk och alla redan vet att han är bra!)

Om ni gillar att skriva och inte har en skrivgrupp/salong, skaffa en! Nu! Det är så otroligt givande att ses och prata om ens olika projekt. Vi har just haft salongsommarlov så vi var alla fyra ”men nu måste vi bestämma ett datum och ses!”.

1 kommentar »

  1. […] ”Call your girlfriend” som passar perfekt till VH. Och så var det RELEASEFEST!! Min salong gästade. Jag fick så sjukt mycket fint och gott! Och… jag hade börjat på ny bok efter […]

    Pingback av 2011, en sammanfattning « Johanna Lindbäck — 2 januari, 2012 @ 12:44 | Svara


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: