Johanna Lindbäck

2 november, 2011

Skriver i sömnen

Filed under: 6:an,Sömn,Skrivande — Johanna @ 18:00

Det här har aldrig hänt förut: jag tror jag har skrivit ett avsnitt på boken i sömnen. Nämligen, lappade ju ihop mina två olika docs med texten till ett, och när jag någon dag efter öppnade det igen och skulle gå tillbaka till en viss scen så fanns den inte. Det är skitkonstigt för jag brukar aldrig slänga bort längre scener utan bara klistra in dem i ett annat urklippsdoc. Ibland behöver man dem ju senare i arbetet. Men den fanns inte där heller ju.
Natten innan detta hände (det var under helgen i Lule) så hade jag en extremt tydlig och verklig dröm om att jag var färdig med boken och precis hade skickat in den. Var så himla skönt, som det alltid är.
Sen vaknade jag och kom på att det tyvärr bara var en dröm.

Någon timme senare när jag ska skriva hittar jag inte det där stycket som jag jobbat med i drömmen. Det var väldigt tydligt då, inte bara vad scenen handlade om utan precisa formuleringar och allt möjligt som jag fixade till. I vaket och verkligt tillstånd fanns bara en kortare och betydligt ointressantare versionen, typ 25 % av det jag mindes. Den låg dessutom på ett annat sämre ställe i kronologin. Så jag fick flytta om och fylla på med resten. Skriva det en gång till. Och det blev bra, igen.

Annons

Kommentera »

Inga kommentarer ännu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: