Johanna Lindbäck

9 november, 2011

Skrivandet vecka 44

Filed under: 6:an,Livet,Sömn,Skrivande — Johanna @ 08:04

GIVETVIS kom jag på en fantastisk idé midnatt mellan söndag och måndag. Typiskt när skrivtiden är slut.
Wordcount-mässigt ligger manuset nu på: 32 622 ord, och det är +839 senaste dagarna.
Totalt denna vecka: +4201 ord

Impressive? Nja, men denna idé, I love it! Hamnade i en ‘vad ska hända nu’-svacka, är det bra, etc etc. Kändes att det saknades något för att JAG skulle vara nyfiken på boken, och nu tror jag att jag har kommit på vad detta saknade är. Så jag har lyft ut en del saker, ändrat om, lagt till det nya. Trots att det helhetsmässigt inte blivit så mycket så har slutresultatet mycket större potential. Jag gillar det nu.

En knäpp grej jag märker med att redovisa wordcount: jag väljer inte alltid det bästa alternativet för det är för få ord. Så sinnes! Skulle väl vara min enda invändning mot nanowrimo, besattheten att jaga ord och därmed skriva fult med flit. (Nästa dag när jag läser det tidigare så stryker jag de där extraorden. Of course.)

En bra grej med nanowrimo: man vistas så mycket i sin text, och det är då man kommer på såna här saker. Allt tar längre tid att hitta på när man skriver med några dagars eller veckors mellanrum, men efter att ha suttit varenda dag (om än lite vissa dagar) så är kunskapen om allt och alla i texten större. Dvs, lättare att idéer och se lösningar.
Ja, det är kul nästan jämt…

Annons

6 kommentarer »

 1. Hej Johanna!
  Jag tänker läsa någon av dina böcker i en gymnasieklass , åk1 sam. media. Vilken av dina böcker som finns i pocket rekommenderar du?

  Hälsningar

  Monika

  Kommentar av Monika Thormann — 9 november, 2011 @ 14:27 | Svara

  • Hej! Tycker då antingen ”Min typ brorsa” som har både kill/tjejberättare och handlar om åk 1 på gymn, eller ”Tänk om det där är jag” som har tjej, handlar om åk 2. Den senare nog lite äldre i stilen än MTB. Båda finns i pocket.

   Kommentar av Johanna — 11 november, 2011 @ 16:33 | Svara

 2. Haha, känner igen det där med att det blir fler ord när man räknar dem. Dagen efter förvandlas långa, omständiga meningar till korta och kärnfulla, för alla de där orden behövs faktiskt inte. Men trots risken med onödiga ord föredrar jag intensiva skrivperioder för det är lättare att komma igång då.
  Härligt att du kom på en grej som förbättrade, en sån önskar jag mig i julklapp, eller helst redan nu!

  Kommentar av Fia Filur — 9 november, 2011 @ 23:03 | Svara

 3. Hej jag har precis läst ut din bok välkommen hem och tycker verkligen den var jättebra alltså tycker den var spännade och så undrar jag om du har någon fortsättning till den boken eller rekomenderar du någon annan liknande? 😀

  Kommentar av Lydia — 11 november, 2011 @ 19:34 | Svara

  • Tack!! Om jag tipsar om mina egna böcker först, så pröva 1) Tänk om det där är jag och 2) Min typ brorsa. Jag har ingen fortsättning på ”Välkommen hem” planerad.
   Tips på andra författare, tex Sarah Dessen som jag inspirationstackar allra sist i VH, läs vad som helst av henne för allt är bra. Gillar också Jenny Hans ”Sommaren jag blev vacker” mycket. Och ”Hungerspelen” av Suzanne Collins om du inte läst den? Braaaa.

   Kommentar av Johanna — 11 november, 2011 @ 22:59 | Svara

 4. Jag håller med dig om att den stora vinsten med NaNoWriMo är att du är med din text så mycket. Det är då alla fantastiska idéer kommer. Sen skriver jag inte mer ord för att få upp ordmängden, men jag redigerar inte det jag skrivit och då går det framåt så mycket mer vilket ger större ordmängd automatiskt. Skrev lite om vinsten med att vänta med redigeringen på min blogg. Kolla gärna in om du vill, se http://ettknytt.blogspot.com/2011/11/varfor-det-ar-klokt-att-avsta-fran.html

  Kommentar av Eva Holmquist — 13 november, 2011 @ 20:37 | Svara


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: