Johanna Lindbäck

27 november, 2011

Nu vet jag, tror jag

Filed under: 6:an — Johanna @ 19:45

Började tänka på den här 6:e boken i våras, började skriva i maj/juni, men egentligen på riktigt i juli. Nu sista helgen i november har jag till slut tänkt mig fram till och fattat vad den handlar om. Alltså, jag har haft plan och allting ända sen i våras så jag har ju inte skrivit i ett tomrum, men då var det mer ytligt, mest baserat på händelser och dramaturgi. Nu vet jag vad som ligger under, det som gör allting bättre. Budskapet, temat, vad man nu kallar det. Eller ”det där jobbiga man helst vill undvika” kan man också kalla det. Hamnar ju alltid här.

Det är verkligen väldigt mycket tänkande involverat i bokskrivande. Och det är för det här som jag aldrig får ur mig 3 sidor varje dag, som en skrivmaskin, vecka ut och vecka in. I såna fall hade jag varit kvar i julis stadie och boken hade varit skittråkig.
Och okej för att jag är trött nu (det är november, en månad kvar till jullov) men jag blir alltid sömnig när jag skriver jobbiga partier. Som en fysisk flykt. Gick och tog en liten eftermiddagslur idag. Vaknade upp med ett nytt, klart mönster i huvudet. That’s what sleep will do for ya.

Mmm, frågor på det?

Annons

1 kommentar »

  1. Spännande!

    Kommentar av Forever young — 28 november, 2011 @ 21:33 | Svara


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: