Johanna Lindbäck

15 januari, 2012

Jag tänker som Johan Rheborg

Filed under: Business,Förhoppningar,Frilansliv,Kreativitet,Livet,Pengar — Johanna @ 19:52

Såg ”Stjärnorna på slottet” igår, och det var Johan Rheborgs avsnitt. Det är han och Johan Rabaeus jag sett fram emot den här säsongen.
Rheborg sa att han dubbeljobbade i flera år (framgick inte om han gör det längre, men jag tror inte det?). Han hade ett heltidsjobb på reklambyrå på dagarna och sen körde han föreställningar (Killinggänget, privatteater) på kvällarna. I flera år. För om det skulle ta slut med teatern och skapandet, underförstått: det kan det, då hade han ju sitt jobb. Något stabilt.
Exakt! Kände igen mig helt och hållet.
För man måste ju bo någonstans. Äta mat. Ta en lunch på stan ibland. Köpa sitt träningskort. Köpa nya jeans. Etc etc.
Men jag har tänkt ut en plan. 5-års. Tror mycket på planer. Jag vill verkligen skriva, men helst inte leva på existensminimum. Och då måste man ju planera lite. It’s in the works. Babysteps ditåt.

4 kommentarer »

 1. Så gör alla kloka människor 😉 Jag jobbade parallellt i tre år innan jag tog steget och sa upp mig. Halvtid visserligen på båda jobben, men i princip var det halvtid där jag var anställd och mycket mer på mitt eget företagande. Lycka till även i fortsättningen!

  Kommentar av /carina — 17 januari, 2012 @ 16:16 | Svara

 2. Jag förstår hur du tänker. Författaryrket är ju tyvärr inte det mest lukrativa man kan ägna sig åt. Samtidigt kan jag tycka att det låter väldigt slitigt att jobba dubbelt i många år. Hur länge är det realistiskt, hur länge orkar man? Vad kostar det i form av mindre tid med familj, vänner? Mellanvägen är väl att gå ner i tid och författa på deltid och brödjobba på deltid. Eller att ta tjänstledigt i kortare perioder.

  Kommentar av Janina — 18 januari, 2012 @ 20:27 | Svara

 3. Ibland, men bara ibland, tänker jag att det kan inte ha varit så dumt förr i tiden när kvinnor hade möjligheten att gifta sig rikt. För tänk att sitta där och skriva och ha anställda som sköter barn och hushåll, fast rätt snart går sådana tankar över. Det är så bra att rå om sig själv och ha koll på sin egen ekonomi och bestämma allt själv. Det är bara när jag är riktigt trött som dessa tankar kommer.

  Kommentar av Forever young — 18 januari, 2012 @ 20:28 | Svara

  • Agree på båda tankarna. Tycker alla ska vara självständiga, och jag VILL absolut vara det. Men ibland… En lottovinst hitåt?

   Kommentar av Johanna — 19 januari, 2012 @ 19:24 | Svara


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: