Johanna Lindbäck

19 mars, 2012

NU får jag peta i manuset igen

Filed under: 6:an,Kritik,Skrivande — Johanna @ 14:21

För nu är manusmöte 1 avklarat om det.
Resultat: har ett papper med stolpar att ta tag i – sånt som ska utvecklas. Faktiskt mest bara utvecklas, inte så mycket stryk (av intrigtrådar alltså).
Och för första gången, inget förslag om att de inledande 5-10-50 sidorna ska strykas! Inledningen sitter. Wow. ”Plötsligt” händer det… sjätte gången gillt.
Så nu, eller mer realistiskt om ett litet tag, öppnar jag doc-et igen och kör igång redigeringen. Detta är min favoritfas. Love love love första redigeringen, och den andra när manuset kommer tillbaka från redaktören med alla strykningar. De är de bästa.

Sen när alla vändor så småningom är gjorda och allt är klart och det har varit sommar, då kommer den ut. Vecka 17, eller 20 augusti.

2 kommentarer »

 1. Hej Johanna! Jag kom nyss in på din blogg, efter att nyss ha läst ut ”Tänk om det där är jag” & jag måste säga att den var sjuuuukt bra!! Verklighetstrogen man ville inte slita sig ifrån den (kom försent till skolan pga av det, haha) Jag blev helt kär i Adam, han är så himla gullig! Sen har jag även läst ”min typ brorsa” som också den var jääääättebra. Men nu tänkte jag fråga, eftersom jag nyss kom in hit på bloggen, så vart jag fundersam med det här med ”manuset” du har skrivit om… SKA EN AV DINA BÖCKER BLI FILM???? Det skulle ju vara helt fantastiskt isåfall, jag skulle lugnt köpt filmen då, så att du vet! 🙂

  Ha det bra, och jag älskar dina böcker grymt mycket!!

  Kram! 🙂

  Kommentar av Adina — 21 mars, 2012 @ 22:01 | Svara

  • Ursäkta, språkförbistring – det är bara att jag kallar nya boken för manus innan den så att säga blivit bok. Man kan säga text eller manus, ja, eller bok. Det är ingen film jag håller på med. Tyvärr! Det är bok 6 som kommer efter sommaren.
   Superroligt att du gillade TODDÄJ, och ja, det vore fantastiskt om tex den kunde bli film – men det kan ju inte jag bestämma, och det är inget sånt på gång.
   Tack för kommentaren och Adam-gillet, håller med om det!

   Kommentar av Johanna — 23 mars, 2012 @ 08:36 | Svara


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: