Johanna Lindbäck

26 april, 2012

Årets redaktör – Ylva Blomqvist

Filed under: Årets redaktör,Skrivande — Johanna @ 07:25

För någon månad sen fick jag ett mejl från förläggaren om jag ville skriva en motivering till Årets redaktör, för de skulle föreslå Yllet. Yllet = Ylva Blomqvist. Min redaktör. JA! sa jag och berättade om HUR BRA YLVA ÄR.

I måndags fick jag mejl att Ylva vunnit. Tjoho! Och jag fick komma på prisutdelningen och middagen också. Vi var två Ylva-författare där, jag och Petter Lidbeck. Så fick hon en finfin motivering, ett diplom, blommor och 10 000 kr för att på något vis förkovra sig. SÅ VÄLFÖRTJÄNT!

Det här blev en suddig bild, men anyways, ni ser fina Ylva.

Vi har jobbat ihop på 4 böcker (inte ”Saker som aldrig händer” och inte den nuvarande ”Som om jag frågat”) och jag är ett stort, stort Ylva-fan. Hon är för det första hur snäll och vänlig och skojig som helst, och för det andra är hon så extremt proffsig. Världens bästa kombo! Hon pushar och sporrar under skrivarbetet, och när vi kommer in i redigeringsfasen har hon alltid massa bra förslag och synpunkter som jag köper till 98%. Jag gör i princip allt som Ylva säger, för mina texter blir så himla mycket bättre då.
Och sen när vi kommer in i det petiga korr-arbetet och typ vända 5 med manuset… Oh my god. Jag är spyless och Ylva är ”men nu läser vi det här 2 ggr till”. Det gör ju inte jag, kan jag säga. Men jag är såå tacksam att hon gör det! Sen när hon skriver mejl om saker hon vill ändra läser jag knappt dom mejlen heller utan säger bara ja till allt. Litar fullständigt på att hon har rätt.

Helt enkelt, att skriva böcker är ju ett grupparbete, och man är väldigt lycklig om man får Ylva i sin grupp.
Grattis grattis grattis!!

Kommentera »

Inga kommentarer ännu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: