Johanna Lindbäck

22 maj, 2012

Maxpuls 200

Filed under: Livet,Träna — Johanna @ 09:15

Detta kommer inte handla om skrivande och böcker utan om… spinning! Var på två såna pass på Luleå Högskolas gym i helgen när jag var hemma, och där kör de tydligen spinn puls varenda gång. (Man får låna pulsband och sen ser man passets uppläggning och sin puls på en tavla längst fram i salen. Ledaren instruerar efter olika ansträngning och vilka färgfält man ska ligga i.)

Alltså, jag älskar spinn puls! Kör aldrig med pulsklocka på annan träning, så vem vet, jag kanske skulle älska det överlag. Men på spinnpassen, när man får en genomtänkt helhetsträning med uppvärmning och toppar och dalar – tycker det är så himla bra!
Jag har bara kört det ett par gånger här i Stockholm (på Friskis är det inte standard), men har nu lärt mig att min maxpuls förmodligen är 200. Då stämmer alla nivåer av ”lite ansträngande” och ”sjukt ansträngande” som man går igenom.
Den stora vinsten för mig är de här låtarna när man ska ligga på en ganska hög anstränging men inte maxa och spurta. Där är det så lätt att man börjar vila och kommer ner för mycket i puls. Med klockan, inga problem. Jag låg verkligen på hög ansträngning i fyra minuter, och det är jobbigt!

Det första passet jag gick på i helgen – helt okej. Normal spinning liksom.
Det andra – extremt bra!! Den typ av ledare som jag älskar: inte skrikig, inte vrålande, utan ganska normalpratig och ändå väldigt peppande och pedagogisk. Gud, vad jag slet! Var helt genomblöt av svett efter det. Och endorfinhög! Supersuperbra. Kändes som mitt hjärta och hela kroppen tackade efteråt.

Träning – love it. Efter en vår med massa resande och dåliga träningsrutiner är det dags att ta tag i saker och ting nu. Sommaren ska bli en träningssommar!

Kommentera »

Inga kommentarer ännu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: