Johanna Lindbäck

4 september, 2012

8 okända saker om din romankaraktär… eller något…

Filed under: 6:an,Som om jag frågat — Johanna @ 22:43

Jag såg den här grejen hos Amanda Hellberg, tyckte den var mycket rolig, ville genast hoppa på. La pannan i djupa veck och tänkte på John i ”Som om jag frågat”.
Kom inte på EN ENDA okänd grej. Shit, det här är ju min gren! Jag tänker huuur mycket som helst på mina karaktärer.
Okej, jag kom på: Han är snyggare än han tror.
Men det kändes för banalt att börja lista.

Plan B = Johns pappa Henrik! Gillar pappan hemskt mycket, och han är en viktig bifigur.
Pannan i djupa veck igen.
Kom på: HAN är snygg på riktigt!

Alltså, ridå. Hur ytlig låter jag?

Twittrade lite om problemet. Det här föreslog min förläggare om pappan: han är snygg, jättetrevlig, ansvarstagande, eftertänksam. Jag la till: jämställd. Och han gillar U2 för det tyckte twitter passar en 42-årig man 2012 som inte är världens musikfantast. (Jag ställde den researchfrågan på twitter medan jag höll på att skriva.)

Okänd sak 1: när pappan sitter på förstubron och lyssnar på U2 är det låten ”Beautiful day” för det tycker jag är en finfin låt med dem. (Lyssnar på den nu.)

2: Det här är inte så okänt för det kommer upp som gräl-orsak för föräldrarna, men mamman är karriäristen och pappan är den som lämnat och hämtat barn på dagis, handlat mat och lagat middag, och fixat det mesta. Han är gympalärare. Det finns ju inte så många karriärsmöjligheter för lärare… Kom tidigt på att han skulle jobba som det, och sen ville jag få in den här jämställda touchen så jag gav mamman ett högstatusjobb där man tjänade big bucks. Det blev läkare.

3: Han är en sån sorts lärare som jag själv kan bli så jäkla avundsjuk på. Det vill säga, han är man och gympalärare och han är kul och lättsam. Det viktigaste i den uppräkningen är detta – han är man. Fattar ni vad vi kvinnliga lärare får kämpa för att nå samma status hos eleverna som manliga lärare? Nej, det gör ni säker inte, men lemme tellya – det är VÄLDIGT MYCKET kämpande. En manlig lärare för med sig så mycket osynligt bara de kliver in i klassrummet. Det gör jag också numera, men jag har jobbat i tolv år för att nå dit.

4: Vigselringen som är borttappad är bara en sån vanlig enkel i rött guld.

5: En gång när jag hade flygit nånstans och satt i planet och väntade på att få gå ut, såg jag hur flygplatskillarna började lasta ur bagaget. Det var vinter. Kanske var det i Umeå? En kille såg jag bara bakifrån. Han gick så himla snyggt. Typ svassigt. Fast ändå inte svassigt för han jobbade ju, så han gick fort. Men snyggt som tusan. Richard Gere-aktigt. Har ni sett hur Richard Gere går?! Ohmygod, om inte, youtuba detta n-u. Sök på ”American Gigolo” tex.
Och ungefär så går pappan. (Endast det bästa är gott nog…)

6: Jag tänker mig att han och mamman träffades när de pluggade på universitetet. Typ att hon hälsade på någon kompis som bodde i hans studentkorridor, som var lång, och så såg hon honom bara bakifrån första gången. Gåendes. Och hon gjorde en doubletake.
Falla för baksidan och gången hos en person? Jamen, why not? Det har garanterat hänt.

7: Han kommer från Luleå och han vill aldrig flytta därifrån. Han pluggade nog i Stockholm för att bli gympalärare, men sen blev det Luleå igen. Perfekt stad enligt honom. Och de bor granne med Ormberget. Bästa läget.

8: Han är en sån pappa som kommer att ringa sin son ett par gånger i veckan när sonen har flyttat hemifrån. Kolla att allt är okej och sådär. Han kommer inte bara nöja sig med att hälsa via mamman när hon ringer.
Han är precis som min pappa i det avseendet. Ja, kanske har jag snott det draget. Okej, jag erkänner.

Annonser

Kommentera »

Inga kommentarer ännu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: