Johanna Lindbäck

29 november, 2012

Ett Lyxfälle-avsnitt…

Filed under: Livet,Misc,OT — Johanna @ 20:18

… det har jag tänkt på idag. Det handlade om en kvinna som hade en tygaffär där hon även i ett desperat försök att sälja mer (för omsättningen var inte alls hög) hade börjat kursa svindyr amerikansk blåbärsdryck. Stackars människa. Det var INTE  den vanliga ”jag har shoppat skitonödiga saker som en galning och aldrig tänkt på räkningarna”-Lyxfälledeltagaren. Det här var mycket, mycket mer sorgligt och hjärtknipande. Hon pratade så mycket om att hon ville bli sedd och hennes affär var det ställe där hon kunde bli det. Så hon gjorde ju precis allt för att få ha kvar den för annars skulle hon försvinna. Gud, det var så ledsamt! Men i slutet verkade det lite lovande att hon skulle kunna avveckla sin och få jobb i en annan. Hoppas.

Jag tycker Lyxfällan borde ha uppföljningar så man fick se vad som händer. För den här kvinnan höll man ju alla tummar och tår. Man ville ju inte att det skulle skita sig på det nya jobbet. Och man hoppades ju verkligen att hon skulle känna sig sedd där.
Ja, ni hör ju hur ledsamt.

(Det är november, har jag sagt det kanske?
Jag har ett helt fat med apelsiner och satsumas och kiwis att äta, och jag sov middag igår och gud vet allt, men är ändå så trött hela tiden. Sol, please?)

En annan sak som gjorde mig lite rörd var igår när jag åkte hem på eftermiddagen och en flicka som var typ 11-12 satte sig på tunnelbanan och pysslade. Hon höll på med någon grej med pinnar som hon snurrade en tråd runt. Jag vet inte vad det skulle bli. Ett spindelnät? Hursomhelst, hon var så inne i det, och jag fick ett ”men åååh, gud vad fint att hon pysslar och inte sitter och håller på med sin mobil bara!”-anfall. Hon framstod direkt som en stark och kavat och sund människa för mig.

Och idag läste jag på twitter om några 14-åriga killar som pratat om ”tjejtjusarbrallor”. Att de använde det ordet och inte bara brölade något oartikulerat..! Åååååh, så fint.

Eventuellt är det dags att köpa någon vitamintablett? Något som hjälper mot trötthet? Eller jag vet inte.

Mvh Brukar inte bli helt tagen av att höra talas om okända killar som använt ett gammaldags ord

PS. Hittade detta fina fina om min bok ”Tänk om det där är jag”. Och jag blir så himla stolt och lite generad. Att jag har skrivit sånt som folk känner för. Det är ju så himla fint. Men att jag har gjort det? Oj. Sånt gör ju… John Green.
Tack Easyblue!

Annons

Kommentera »

Inga kommentarer ännu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: