Johanna Lindbäck

23 januari, 2013

Torgvante på

Filed under: Livet — Johanna @ 14:24

Idag sitter jag hemma och skriver, och det är kallt härinne. Mamma stickade de här torgvantarna åt mig i jul. Perfekta nu.
Det är för övrigt kallt på frilanskontoret med, så de är perfekta lite närsom.

Tänker alltid på Bergen, Norge när jag har på mig torgvantar. Det var min mest påbyltade, frusna skrivarperiod hittills. Inte för att vintern var så kall i Bergen, verkligen inte, men det var en helt annan uppvärmning i husen. Man hade såna här småelement som man flyttar runt och stoppar in i kontakterna (inte såna som sitter fast på väggarna som vi har här), och elen var svindyr. Verkligen. (Eller kanske snarare of course, för det var ju Norge.) Vi fick en chock över första elräkningen, så att… nä, vi brassade inte på med en massa element i alla rum utan vi försökte ransonera. Och det rum där jag hade mitt skrivbord var lägenhetens kallaste. Ibland satt jag och jobbade i: långkalsingar byxor tshirt fleecetröja halsduk torgvantar. Ganska ofta faktiskt.
Å andra sidan hade jag en fantastisk utsikt mot ett fjäll som hette Ulriken, och jag var kreativ som aldrig förr. Det här har säkert förskönats lite i  mitt minne, men gud vad jag skrev när vi bodde där. Minns hur jag klev upp skittidigt på morgonen för att jag inte kunde sova pga idéer så jag satte mig vid datorn och drog igång, och såg sen tidningsbudbilen komma. Mm, tidigt var det. Och böcker blev det.

Kommentera »

Inga kommentarer ännu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: