Johanna Lindbäck

17 maj, 2013

Fredag den 17:e maj i böcker

Filed under: översättning,Läsa,Lite ihop,Skrivande,Som om jag frågat — Johanna @ 16:51

Denna fredag började med möte på Lilla Piratförlaget där jag fick ett korrat ”lite ihop”-manus, och jag fick träffa redaktören som har korrat. Lilla Pirat jobbar nämligen med frilansare, så hittills är det bara jag och min förläggare Erik som har pratat om manuset. Men nu är vi tre!

Korrat manus = redaktören har skrivit kommentarer och ändringsförslag i det.

Alla sidor har såna här rättningar. Nu ska jag gå igenom och föra in dem. Fixa till. Gillar att rätta korr! Det är en så konkret uppgift, bara att beta av ena sidan efter den andra.
Har typ en vecka på mig.

Och eftersom jag var på Piratförlaget fick jag med mig en bok därifrån. Nya Harry Hole! The excitement, people!! Är ett stort Harry Hole-fan och kastar mig över dem så fort de kommer. Vanligtvis kommer den norska ett år före så jag brukar läsa den, men ”Polis” ska ges ut samtidigt i Sverige och Norge. Okejrå okejrå, jag läser den väl på svenska då. (Gillar extra mycket att läsa på norska. Gör det inte så ofta så det känns på något vis som semester.)

Den andra boken är min översättning, som en kompis på förlaget vänligt nog messade mig om igår så fort hon fick exet i sin hand. Hon vet hur besatt jag är av att få det. Liiite mer besatt med mina egna böcker, men dock. Jag VILL ha första exet snabbt. Vi träffades vid Kulturhuset och gjorde en överlämning.

Dagens sista bok tror jag är en låda ”Som om jag frågat”-pockets. Har inte hämtat paketet än, bara fått postavin. 4 kg. Det är ju inte så tungt. Måste vara pockets.

Två saker som avslutning.
1) GRATTIS NORGE PÅ 17E MAI!
2) Det här var mitt 500:e inlägg på den här bloggen. Värt att notera? Tjaa.

Annons

Kommentera »

Inga kommentarer ännu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: