Johanna Lindbäck

23 maj, 2013

Vuxenbok = kuuuul

Filed under: Skrivande — Johanna @ 09:57

En rolig grej jag längtat efter vad gäller att skriva vuxenbok är att jag kan strössla med alla referenser hejvilt då. Ni vet, småsaker om populärkultur, böcker, kläder, händelser, sånt. Det kan man ju absolut i barn & ung också men där krävs det lite mer tankemöda för att välja ut rätt. De får inte vara för gamla. Skulle tex inte köra referensen ”we were on a break!” i en ungdoms, men i vuxen skulle jag lätt det.
(Tar ni den? Teveserie. Svar längre ner.)

Har också ägnat onödigt mycket tid åt att välja ut vilken bil en av de viktiga bipersonerna ska köra. Det ska vara en ganska fin bil, men inte typ en Merca för de kostar för mycket och är för flådiga. Så nu har jag landat på en Volvo i s-serien. Den är väl fin?
I den här researchen har jag gått helt och hållet på synintryck. Vilka bilar är snygga? Japp, har spanat friskt när jag gått förbi parkeringar. Jag kan noll och intet om bilar, mer än det obvious som att Mercor är dyra.

Jo, också har jag ett nytt anteckningsblock för den här boken. Det är alltid kul.
Och så vet jag nästan vad huvudpersonen ska heta. Växlar mellan 3 namn. Det är en kvinna. För det är iallafall 100% bestämt.

Ska jag köra, eller?

* We were on a break! Rachel och Ross i ”Vänner”. Klassisk replik tycker jag.

Annons

7 kommentarer »

 1. Jamen, för i h-vete, kvinna, skriv boken NUUUU! Jag vill läsa den senast imorgon. Och strössla med referenser! Älskar referenser! (We were on a break = lätt klassiker.)

  Kommentar av Lisa — 23 maj, 2013 @ 10:13 | Svara

  • På sidan 3 nu! Är alltså redo att börja fundera på omslag. Minst.

   Kommentar av Johanna — 23 maj, 2013 @ 14:04 | Svara

 2. En ny Mazda 6, DEN er fin, den. Volvo er veldig last millenium? Men FY, Charlotte, nå legger du deg i. Sorry! Og ps, jeg skriver, jeg også. SKUMMELT : )

  Kommentar av Charlotte — 23 maj, 2013 @ 11:49 | Svara

  • Mazda?! Den bilen existerar inte ens i mitt medvetande. Ingen på ”mina” parkeringar har Mazda alltså. Men det gör inget om Volvo är lite gammaldags i stilen. Det behöver inte vara nytt och fräscht, bara fint och bra. Men det här ska vi prata mer om på salongen!

   Kommentar av Johanna — 23 maj, 2013 @ 14:05 | Svara

 3. Men varför fråga? Du kör ju redan och är på god väg in på nästa raksträcka, eller kurva, eller vad det nu kan vara som väntar på vägen. Lycka till!

  Kommentar av /carina — 23 maj, 2013 @ 16:05 | Svara

 4. Jag bara älskar dina ungdomsböcker (väldigt vuxen själv, 44 nu) så du får skriva en vuxenbok om du lovar att fortsätta med ungdomsböckerna!!
  Jag tycker det finns så otroligt få riktigt bra ungdomsböcker, så helst skulle jag vilja att du bara skrev ungdom….. egoistiskt.

  Kommentar av Eva — 27 maj, 2013 @ 10:01 | Svara

  • Åh, jag kommer aldrig sluta med ungdoms! Det är ett löfte. Älskar att läsa ungdomsböcker och älskar att skriva dem, så i en drömvärld varvar jag mellan vuxen och ungdom. Och superkul att du gillar mina 🙂 TACK!

   Kommentar av Johanna — 27 maj, 2013 @ 15:48 | Svara


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: