Johanna Lindbäck

10 september, 2013

Tisdag

1) Dagens retronyhet: blev just påmind om den här historien om fel Margareta Winberg som hamnade på regeringsmiddag. Den är så fin! En fin grej med Sverige.

2) Dagens låt: Beyonces ”Love on top”. Och det är också den enda låt jag lyssnat på idag, satte just på Spotify. Musik är inte för alla…

3) Dagens jobb: översätta. Har börjat på en ny sån bok. Hade tänkt börja i somras. That did not happen. Men nu kör jag, och ska jobba hårt för att få undan så många sidor som möjligt innan bokmässan. Puh. Det är HÅRT fysiskt arbete att översätta. Inget skämt. Jag drar mig igenom boken enligt devisen ”översätt 4 sidor, ta en paus och rör på dig, översätt 4 sidor…”. Man blir så stel. Man börjar oroa sig för saker som carpal tunnel syndrom och sånt. Man är alltså jag.

4) Dagens tanke: absence makes the heart grow fonder. Ja, så när jag bestämde att jag ska huvudfokusera på översättningen nu i september så tänkte jag också att det blir en naturlig paus från vuxenboken. Kanske skönt? Inte behöva tänka på den? Slappna av bara. Ta en paus. Se vad som händer.
Tror ni jag tar en paus? Tror ni inte att det är just den jag går och tänker på?
Kommer på småsaker och tom LÄNGTAR efter fanskapet.
Fuck.
Men nu ska jag tusan hålla mig ifrån den lite.

5) Dagens jag försöker förstå: det här vuxenboksmotståndet. WHY?? Jag har ju varit så himla seg i starten. Det är inte alls likt mig. Kanske har jag skrivit om starten så många gånger för att jag håller på att hitta rätt konfliktnivå hos karaktärerna? För det börjar inte med en buller och bång-konflikt men det ska ändå vara subtilt jättetydligt. Eh, ja. Det är en svår nivå iallafall. Mer som ett tillstånd, som man måste tro på som läsare. Även jag då. Nu kanske jag gör det (och ja, det har jag ju trott hela tiden).
Och samtidigt som jag själv känner mig som ett stort skeptiskt frågetecken så är alla andra (tror det hittills är 4 pers!! Helt ovanligt det med!!) som läst inte alls frågeteckniga utan bara MEN SKRIV PÅ, KVINNA! JAG VILL LÄSA MER! Och så jag då: nja, mja, äh.
Fast nu översätter jag ju. Jepp.

6) Dagens Majken: måste tryckas till! Den har funnits i handeln en vecka och är redan slut på lagret. Wey! Den knöade in sig på jumboplatsen på Bokus topplista över mest sålda 9-12 i veckan.

7) Dagens deal: Bokus om man köper ”Vi måste sluta ses på det här sättet”. Och den ligger på plats 7 på tonårsbokstopplistan! OBS, dealen gäller bara tom 12 sept.

8) Dagens mejl fast det var igår så det är lite fusk: en av mina gamla elever som tog studenten för ett par år sen hörde av sig förra veckan och ville ha boktips, typ sånt vi läste på IB. Sånt dom hatade först men sen började älska. Knåpade ihop en lista med ca 15 fantastiska titlar eller författare och hon blev superglad. Som prioläsning satte jag bla ”Alltings början” av Karolina Ramqvist för att vi dels läste ”Maken” i skolan, men främst för att jag tror den är heeeelt perfekt för en tjej kring 20. En annan prioläsning blev Gillian Flynns ”Gone girl”. Kan inte sluta tänka på den, på hur imponerande bra Flynn är.

9) Dagens fönster: har putsat köksfönstret!! Aldrig har det varit grönare eller snyggare när man tittar ut där.

Annons

Kommentera »

Inga kommentarer ännu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: