Johanna Lindbäck

27 december, 2013

Några bra grejer

Filed under: Misc — Johanna @ 14:48

Film!

1. ”Jakten” med Mads Mikkelsen. Han jobbar på dagis, blir anklagad för att ha sexuellt ofredat ett av barnen. Väldigt bra! Och upprörande och lite terapikrävande också.

2. ”Frances Ha”. Som ”Girls” fast långfilm. Adam är med och allt. Om exakt det som ”Girls” börjar med, unga människor 25-30, som vill hålla på med något spännande och som försörjs av sina föräldrar, eller inte gör det. En massa om vänskapsrelationer också. Mycket prat! Alltså, verkligen ”Girls”.

3. ”I skuggan av värmen”. Den här såg jag på teve sent en kväll i höstas. En film om en tjej (Malin Crepin) som missbrukar, hur spännande blir det? Sån var min tråkiga inställning när jag låg där i soffan och tänkte att jag stänger av om 10 min och går och lägger mig. Det hände inte! Den här filmen är skitbra, och Joel Kinnaman som spelar en av huvudrollerna gör det så sjukt bra. Scenen där han inte blir insläppt i tjejens lägenhet utan pratar med henne genom dörren = g. u. d. Kan inte sluta tänka på den och nu var det ju några månader sen jag såg filmen. Jag har bara sett honom i ”Snabba cash” förut, men nu nu NU fattar jag grejen med Joel Kinnaman. Och SOM jag fattar.
Även om ni inte tycker missbruk verkar så lockande, se filmen! (Se den i synnerhet om ni tycker missbruk verkar lockande!!)

Pod!

4. ”En varg söker sin pod.” Jag lyssnar från senaste avsnittet och bakåt och jag kan särskilt rekommendera Bergmanveckan, bokmässan, tigga cigg. Eller fuck it, jag rekommenderar ju såklart alla. Lyssnade på den när den började och tyckte sådär, men nu när de hållit på ett tag så gillar jag den mer. De ligger på Expressen Kultur eller på iTunes.

Annonser

6 kommentarer »

 1. Grejen med Joel Kinnaman: The Killing!!! (Amerikanska). Från serie 1. O M G (=hela grejen).
  Halvkackig engelska och allt.

  Kommentar av Amanda (Alla har en bok) — 28 december, 2013 @ 00:14 | Svara

  • Jepp, har fått tips om den!

   Kommentar av Johanna — 29 december, 2013 @ 14:24 | Svara

 2. Såg ”I skuggan av värmen” efter att du tipsat och har fortfarande inte återhämtat mig. Tyckte att den hade precis allt jag vill ha i en film, dvs fantastiskt skådespel och foto, ångest, kärlek och ett sorgligt slut (okej, slutet var kanske inte helt sorgligt… men tillräckligt o-lyckligt för min smak) Stort plus också för att den till största delen gjorts av kvinnor. Ja, det jag egentligen vill säga är väl: vilket kanontips, tack för det!

  Kommentar av My Bodin — 25 januari, 2014 @ 18:51 | Svara

  • Men wow, gud vad kul!! Älskar när andra älskar mina tips! Tack själv!!

   Kommentar av Johanna — 25 januari, 2014 @ 19:07 | Svara

 3. […] film, en bloggläsare har sett ”I skuggan av värmen” och tyckte också om den […]

  Pingback av Men när jag ser om en gammal favoritfilm… | Johanna Lindbäck — 25 januari, 2014 @ 19:32 | Svara

 4. […] har inte ett specialintresse för filmer som handlar om droger, jag lovar, men förutom ”I skuggan av värmen” finns det en annan sån jag verkligen gillar. Såg av en slump att den gick på Svt i fredagskväll […]

  Pingback av Ett till knarkigt filmtips | Johanna Lindbäck — 16 mars, 2014 @ 13:12 | Svara


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: