Johanna Lindbäck

14 januari, 2014

Blindtarmen 2014

Filed under: Kropp,Livet,Misc — Johanna @ 10:02

Inte för att någon förväntar sig att bli sjuk, men så HIMLA OVÄNTAT att jag fick inflammerad blindtarm!! Trodde först det var vinterkräk, men sen började jag misstänka att det var något annat. Ändå så HIMLA OVÄNTAT när jag ringde sjukvårdsupplysningen och personen jag pratade med på onsdagskvällen rådde mig att åka in till Sös-akuten (Södersjukhuset) på en gång. Är det något man vet som stockholmare är det ju det här: åk för i helvete INTE in till Sös-akuten för så sjuk är du garanterat inte! Kontakta din vårdcentral istället!

”Men på allvar?” sa jag till sjukvårdsupplysningen. ”Ska jag åka in till Sös och sätta mig där?! Ska jag inte avvakta hemma och vänta på lite mer symptom?”
”Nej”, sa hon. ”Du har dom symptomen. Åk in nu.”

Så det gjorde jag. Fick vänta 6 timmar – sittande på träbänkar i väntrum – innan jag blev undersökt av läkare, och sen blev jag opererad mitt i natten. Allt har gått jättebra. Skrev ett mejl till Patientombudsmannen på Sös igår för att jag kände ett starkt behov av att tacka för den fina vården. Det var heeeelt proppfullt på akuten när jag kom in, och personalen var stressad, men jag blev ändå inte alls stressigt bemött. Personalen på alla avdelningar jag fick vara på i den här vändan (3 st) var helt fantastisk. Mycket imponerad! Det jobbigaste i den här upplevelsen var väntetiden innan undersökningen, sen har allt flutit på så himla bra.

(Jag kanske också har kommit över min blodprovsskräck på köpet.
Förut: svimmade eller höll på att svimma vid varje blodprov.
Nu: har blivit stucken så himla många gånger. Absolut inget har hänt.)

Nu är jag konvalescent ett tag. Formen blir bättre och bättre för varje dag!

Annons

7 kommentarer »

 1. Krya på dig och ta det lugnt en tid framöver. Min är borta sedan 20 år tillbaka, vet hur det kändes.

  Kommentar av bokmal73 — 14 januari, 2014 @ 10:07 | Svara

 2. Du menar #blindtarmsfritt2014 ? Tycker också det är helt vansinnigt oväntat, har gått omkring och känt efter om jag haft ont i blindtarmen hela veckan nu. Krya!

  Kommentar av Lisa — 14 januari, 2014 @ 16:34 | Svara

  • Gud, ja, blindtarmsfritt, please.

   Kommentar av Johanna — 15 januari, 2014 @ 22:13 | Svara

 3. Oh my, och tack för Sjukvårdsupplysningen; hade det inte varit för dem hade jag absolut åkt till akuten i onödan (när jag var yngre) men också inte valt att åka till akuten (som äldre) när det faktiskt var nödvändigt. Så bra att de gjorde en korrekt bedömning, och sex timmars väntan på SöS akut, ja det får ändå, tyvärr, anses som relativt kort.
  Krya på dig!

  Kommentar av Maria — 14 januari, 2014 @ 21:29 | Svara

 4. Krya på dig! Är det inte det allra skummaste att de kan plocka ut en kroppsdel utan att man saknar den det allra minsta efteråt? (Och så tänker man litelite på att ja, för hundra år sedan, då hade man inte … överlevt? Hu.)

  Kommentar av Mia — 17 januari, 2014 @ 22:56 | Svara


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: