Johanna Lindbäck

15 mars, 2014

Ännu mer om Littfest och Umeå och…

En grej jag gillar med Littfest i Umeå är att den är på ett relativt litet utrymme, Folkets hus, och att man stöter in i varandra flera gånger – det här gör att man kan få kommentarer och frågor om sina föredrag hela tiden. (Man är jag såklart.) I Göteborg är det mest så att man river av sitt prat, några kanske kommer fram efteråt men sen är det slut på publikreaktioner för det är SÅ mycket folk på plats. I Umeå, not as much. (Även om Littfest var fullsatt i år, men ni fattar.)

Jag pratade på en biblokonferens i onsdags på ett ställe utanför Umeå, Holmsund, och sen träffade jag några av de deltagarna under Littfesten. Andra i Littfest-publiken som lyssnat på mig under torsdagen kom fram senare den dagen eller på fredag. Sånt är så himla trevligt! Som föreläsare får man ju ett hum om publiken är med eller inte under tiden man pratar, men det är ändå väldigt VÄLDIGT trevligt om folk har frågor eller synpunkter efteråt. I sociala medier hittar man ju ibland en del reaktioner efteråt, men irl-möten = himla roligt!

Jag gillade verkligen alla tre programpunkter jag hade under torsdag, men det roligaste var nog min första egna där jag pratade om läsning och hur den har påverkat mitt eget författande. Så bra ämne. Rubriken var rätt öppen, Konsten att läsa, och jag valde att köra lite läsambassadörsstuk och mycket författande. Berättade om tex ”Välkommen hem” plus ”Jellicoe Road”, och ”Tänk om det där är jag” plus ”Prep”, som illustration på hur jag jobbar. Inspireras och utmanas. Hade lätt kunnat hålla på i en och en halv timme om detta kära ämne!

IMG_1414På fredagsförmiddagen hade jag tänkt åka till Tomtebo och insupa atmosfär i brist på reell skrivtid. Hålla texten levande ändå. Med kameran i högsta hugg. Tyvärr var det storm. Svinkallt och jätteblåsigt. Min Tomtebo-promenad blev väldigt kort. Tog en bild på Ivans hus iaf!

Sen lyssnade jag på några prat på Littfesten, åt en normalt fnissig lunch med Magnus. Jag såg en väldigt stylish Suzanne Brögger i hotellobbyn (förebild som stilikon!), och en lika stylish fast inte alls i min stil Oksanen. Hon är bara inte min stil, denna Oksanen. Inte på något sätt verkar det som.
Och sen flög jag hem på kvällen. Slut som artist.

Och apropå Majken och ”Lite ihop”, hittade en rec av en tjej som inte brukar gilla mina böcker men hon tokgillar ”Lite ihop”. Jag avslutar med den egokicken.

 

Kommentera »

Inga kommentarer ännu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: