Johanna Lindbäck

31 juli, 2014

”Beautiful day” och sportkillarna

Filed under: Som om jag frågat — Johanna @ 07:56

En väldigt oväntad sak jag gjort i sommar: sett skitmånga fotbollsmatcher i VM. Det bara hände. Jag är inte alls så fotbollsintresserad att jag har gått och väntat på VM, och jag kan inget om spelare, jag hade inte ens något favoritlag/land innan det började. Men sen… råkade jag se cirka en match per kväll, ibland två. Och så kollade jag VM-magasinet i svt varje kväll. (Johanna Frändén! Who run the world? Girls!)

Jag fick ett favoritlag också, såklart. Holland.
Men det var väl näst bäst att Tyskland vann dårå.

Iallafall, igår hade jag en lång flygtur hem från Kanarieöarna och lyssnade på flera poddar under tiden. Tex Sommar-pratet med Jonas Eriksson som är fotbollsdomare och var med i VM. Han är även från Luleå. Växte upp på Örnäset. Är 40 år. En av låtarna han spelade var U2s ”Beautiful day”. Och jag bara yes!

Jag tänker alltid på Henrik, pappan i ”Som om jag frågat”, när jag hör U2 och i synnerhet den låten. Henrik är 41, från Luleå, gympalärare, fd fotbollsspelare. En riktig sportkille through and through.
När jag skrev den boken skulle jag ha en scen där han lyssnar på sin favoritmusik så jag slängde ut typ den där beskrivningen på twitter med frågan vad en sån person som är född på 70-talet gillar. Fick tillbaka U2-förslaget med vändande post, och det kändes helt rätt.
Så scenen där John kommer hem från skolan och möts av Henrik som sitter på förstutrappan och dricker en kopp kaffe och musik hörs genom den öppna dörren? U2s ”Beautiful day”.

Annonser

Kommentera »

Inga kommentarer ännu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: