Johanna Lindbäck

15 augusti, 2014

Lund! Och Köpenhamn!

Filed under: Föreläsningar,Frilansliv,Kreativitet,Läsa,skrivarkurs — Johanna @ 09:55

Veckan har gått skitsnabbt och varit skitkul! Jag och Lisa har lett skrivkurs för ungdomar i Lund tisdag till torsdag. Vi åkte ner med tåg i måndags. Läste pyttelite men pratade desto mer om böcker vi har läst och såna vi ska skriva. Svinbra! That’s the way to spend a tågresa. Sen ledde vi kurs på den fina stadsbibblan. 20 ungdomar mellan 14-20 år, plus en väntelista, plus såna som kom på måndag och frågade om de fick hoppa in. Men det var ju fullt. Det brukar aldrig bli fullt på såna här saker!!
Tre dagar av olika skrivuppgifter och skrivprat. Utmattande, men som sagt, superroligt.

Och sen! På onsdag gick vi inte hem till hotellet efter kursen, utan hoppade på tåget till Köpenhamn. Alla gånger jag åkt tåg ner till Skåne och sett att tåget jag sitter på fortsätter till Köpenhamn och det har varit sååå lockande, men jag har ju varit tvungen att hoppa av i Hässleholm eller Helsingborg eller något. Inte i onsdags!

10608075_758641657526054_918971603_aVi fick drygt tre timmar i stan. Affärerna stängde klockan sex, så det hann vi typ ingenting, men sen promenerade vi runt och tittade. Hamnade slumpmässigt i väldigt mysiga kvarter, och råkade slumpmässigt äta på ett helt fantastiskt mexikanskt ställe som hette Condesa. Dom hade tacos bla. Det godaste jag ätit på hela sommaren? Kommer minnas dessa tacos för evigt? Stor chans! Bara en sån sak som att restaurangen älskade färsk koriander. Åååh.
När vi mätta och belåtna fortsatte rakt fram på samma gata gick vi förbi flera andra restauranger och barer som också såg mycket spännande ut, så man måste helt enkelt åka tillbaka till Köpenhamn och äta sig runt.
Då måste också Köttbyn täckas in, för där gick vi bara och spanade nu. (Jo, stadsdelen heter Köttbyn.)
Sen åkte vi hem, utmattade men nöjda.

Och igår på tågresan hem från Lund så bestämde jag nog äntligen vad Erik Daniel Mattias Magnus ska heta. Och det blir inte något av de namnen, utan ett annat bra. Har sovit på det nu och känner fortfarande att det är rätt. Alla bara: suck av lättnad! Eller hur?

3 kommentarer »

 1. Okej, måste bara kommentera trots att det är helt irrelevant i förhållande till inlägget. Använder tom min tid i utlandet för att kommentera detta, det om något borde intyga det högst nödvändiga (hehe). Iaf – läste nyligen ”Vi måste sluta ses på det här sättet” och den var så himla BRAAAA. Dör lite. Älskar att den var så pass feministisk också. Hundra tummar upp. Slut på meddelande.

  Kommentar av Lisa — 17 augusti, 2014 @ 18:20 | Svara

  • Sånt här är aldrig irrelevant! Vi älskar såna kommentarer, och älskar sånt som att du tyckte att den var feministisk tex = vår hemliga men ständiga plan, att indoktrinera medelst underhållning och kärlekspirr. Tack tack för meddelandet!

   Kommentar av Johanna — 17 augusti, 2014 @ 21:35 | Svara

 2. Juste, glömde skriva att jag älskade dialogen. Dem är så himla smarta och roliga och kvicka och allt sådant.

  Kommentar av Lisa — 17 augusti, 2014 @ 18:21 | Svara


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: