Johanna Lindbäck

14 januari, 2015

Umeå, baby!

Filed under: Frilansliv,Kreativitet,Skrivande,Träna — Johanna @ 12:54

Jag tyckte bara jag segade på med skrivet, och jag drömmer alltid om att simma på Iksu för det är så lugnt och fint där, och jag älskar ju Umeå i allmänhet, så… jag spontanbokade en resa. Åkte söndag morgon, kom hem igår tisdag kväll.
Bodde på Stora hotellet som jag upptäckte förra vändan. ÄLSKAR det.
Kolla tex detta bibliotek på hotellet som man får sitta och jobba i. Mitt foto gör inte alls rättvisa, men det är så fint! Där skrev jag bok.
IMG_1733Det är väldigt engelskt i stilen, mörkt och murrigt. Och längs ena väggen finns flera små bord om man inte vill sitta i en soffa eller fåtölj. Uppstoppade djur och såna saker som utsmyckning.
(Se på bilderna på hotellsajten istället. Rummen är också spektakulära.)

Sen var jag ju och simmade och det var underbart. Ibland är simning bara att mata på i en halvtimme, men ibland har man så jäkla bra flyt och vattenläge (det uttrycket lärde jag mig i Elin Nilssons bok). Hade det på Iksu. Hade kunnat simma i tre timmar. Nöjde mig med typ 40 min. För – skrivet!

Jag var också på bokkafé Pilgatan och åt sopplunch med M, på Rex och åt jättegod vegmiddag med M och A, och pyttelite på kulturhuset Väven och nya bibblan. Men mest var det skrivande eller tänk på skrivande. Det gick bra! Resan blev den spark i ändan som jag hade hoppats på. Ordmängden jag skrapade ihop var inte chockerande på något vis, men det kan ju bero på att jag tog bort en massa text också. Att skriva 9-12 handlar verkligen om att stryka och göra det tajtare.

Nu är jag hemma igen. Må arbetsglädjen hålla i sig.

Annons

1 kommentar »

  1. Bodde också på Stora Hotellet i somras när jag var i Umeå. Absolut det häftigaste hotellet jag bott i, superfint verkligen 🙂

    Kommentar av Liza — 15 januari, 2015 @ 02:48 | Svara


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: