Johanna Lindbäck

28 februari, 2015

Lite blandat grejs

Filed under: Frilansliv,Kreativitet,Läsa,läsambassadören,Livet,Skrivande — Johanna @ 22:19

1. Jag har haft en SKRIVDAG idag. Lo and behold! Första på skitlänge för har varit ute på skolföreläsningsturné i typ två veckor och därmed helt slut på kvällarna samt de 2 dagar i mitten av perioden när jag var hemma. Veckan som kommer blir lite lugnare.
SKRIVDAGEN gick oväntat bra trots det långa uppehållet. Har fixat in lite tydligare konflikter som jag har kommit på behövs och är nu endast 1 kap från där jag slutade senast. Tar det imorgon.

2. På torsdag ska vi förresten ha skrivsalong, och det är också första gången på evigheters evighet. Jag och Charlotte har setts flera gånger, men inte alla vi fyra. Very excite! (Om man läser branschtidningen Svensk Bokhandel så kunde man i senaste numret se denna eminenta salong nämnas av Gunnar i en intervju. Tur att vi redan hade en träff inplanerad för jag fick stort längt.)

3. En i-landsklagan: att alla intervjuer jag gör nuförtiden handlar om läsning och vikten av läsning. Buhu, stackars mig. Men ärligt, det vore väldigt roligt att få prata skrivande en gång som omväxling. Bara inte frågan ”vad handlar dina böcker om?”. Något annat intressantare.

4. Läste om en ganska känd mammabloggare idag som drog iväg på stan för att handla något snyggt åt sig själv men kom hem med flera barntröjor istället. Typ ”som det alltid blir sen man blev mamma, man kan inte shoppa åt sig själv längre”. Stort samförstånd i kommentarsfältet, exakt så där är det! Fniss fniss, suck suck.

Jag vet inte, småbarnsmammor of the world, kanske är det jag som är en sjukt unik snöflinga här, men exakt samma grej händer mig minst 80% av gångerna JAG drar in till stan för att shoppa något snyggt. Jag hittar ingenting. Jag åker hem tomhänt. Eller möjligen med en bok.
Jag tror alltså inte att det här är något som bara drabbar föräldrar. Men det kanske är en felaktig uppfattning? Alla andra kvinnor kanske hade en successrate på 100% förr i tiden när de kände shoppingsuget sätta in, alltså innan de fick barn. Det kanske bara är jag som är helt shoppingmisslyckad?

5. Jag har simmat idag. Det var ändå okej med tanke på lördag och Eriksdals och sportlov. Var inställd på totalt mayhem, fick en vanlig lördag liksom. Mycket folk, fullt i hela omklädningsrummet, men behövde bara dela bana med en annan snubbe.
Det var mycket skönt att simma.

6. För de som läser Västerbottenskuriren på papper eller har digital prenumeration: jag är mycket nöjd med litteraturkrönikan jag hade med idag. Bakom betalvägg, kan inte länka. Ville bara berätta om min egen förträfflighet.

Kommentera »

Inga kommentarer ännu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: