Johanna Lindbäck

2 augusti, 2015

‘Tis the season of bokidéer

Filed under: Kreativitet,Skrivande — Johanna @ 16:34

Inatt kunde jag inte somna pga låg länge och tänkte mer på en bokidé jag fick häromveckan. Kom på så bra saker att jag SKRATTADE HÖGT. Ja, varsågod, att tycka jag är självcentrerad som få alt galen. Helt rimligt. Men likfullt, skitbra idéer! Tyckte fortfarande det imorse när jag vaknade, och gör det nu med efter att ha fortsatt tänka på dem hela dagen.

Har överlag kommit på så många saker i vår och sommar. 1) Gammal vuxenbok (skriver på den), 2) den här skratta högt-grejen är en ungdoms, och en jävla stänkare I tell you, 3) den möjliga ”Jan Svensson”-fortsättningen som jag inte alls har börjat på än, 4) en annan grej som är satt på vänt för tillfället men som jag har skrivit ett par kapitel på.
Jag vet inte vilken jag vill satsa mest på nu för ALLA känns roliga. Brukar ofta ha flera idéer, men inte så här många som jag VILL jobba på samtidigt. (Ta i trä, ta i trä!) Snart måste jag bestämma mig seriöst för nu sitter jag bara och duttar med flera olika.
Men kul efter allt resande och jobb under hösten och våren, att min hjärna kickade igång ordentligt nu i sommar? Även om det är lätt att få bra idéer men mycket svårare att verkställa, och framförallt att slutföra dem. Vet allt om detta. Är ingen amatör. (En supervanlig grej folk säger till författare är att de har en jättebra romanidé och att de kan dela lika på vinsten sen författaren har skrivit boken. Hej skitdålig deal för författaren.)

Annons

2 kommentarer »

  1. Jag har också varit värsta idésprutan på sistone. Har tre projekt just nu som jag hattar mellan i små anteckningböcker och filer på datorn. Mina böcker är aldrig så bra som innan jag har skrivit dem och de bara finns i min fantasi, typ. Är helt säker på att jag sitter inne med en Augustvinnare och två bästsäljare. Ha, ha.

    Kommentar av Janina Kastevik — 3 augusti, 2015 @ 20:08 | Svara

    • Janina, jag synar och höjer till Nordiska Rådet, August och bästsäljare. MINST. Hahaha! Det tror jag inte händer, men det känns verkligen som hög kvalitet på alla projekt när man bara har skrivit ett eller två kap och har en massa anteckningar. Likadant varje gång. The sky’s the limit.

      Kommentar av Johanna — 3 augusti, 2015 @ 20:14 | Svara


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: