Johanna Lindbäck

4 september, 2015

En emotionell vecka

Filed under: Livet,Misc,OT — Johanna @ 18:30

1. Jag såg ”Amy” med Lisa. Dokumentärfilmen om Amy Winehouse. Vi visste att den skulle vara stark (pga En varg söker sin podd), men shit vad stark den var. ETT SÅNT SLÖSERI MED LIV OCH TALANG. Man är helt tagen efteråt, och då är det ju ändå inte precis okänt hur det kommer att sluta. Men absolut värd att se, gör det! Massa massa fina kompisfilmade inslag, så man kommer så himla nära.

2. Dagen efter åt jag frukost med min förläggare Erik och vi ägnade första stunden åt att prata om den högerextrema bloggaren som fått sin identitet röjd. Jag var liksom ”men fan, nu kommer den här skitstormen och näthatsmobben som följer henne att ta över hela internet i flera veckor med sina förbannade hat och hot”. Men så blev det inte, för strax därefter kom bilderna. Den lilla pojken på stranden. Och sen kom den stora vändningen. Svenskar skänker pengar som aldrig förr för att hjälpa flyktingarna på väg ut ur sina drabbade hemländer. Och engagerar sig för att hjälpa dem på plats här i Sverige. Och skänker ännu mer pengar. Rekordsummor på några få dagar. Det är helt fantastiskt. Och än är det inte färdigt ju. Så OTROLIGT fint att läsa i olika sociala medier om folks insamlingar och volontäranmälningar och allt möjligt liknande. Man blir alldeles rörd. Och det är inte bara i Sverige. Jag följer flera YA-författare i USA, och de har blivit engagerade i den brittiske författaren Patrick Ness insamling som också har nått rekordsummor på ett dygn.
Många säger att det vänder nu, och gud vad jag hoppas det. Förutom fotot på pojken på stranden blev jag också extremt berörd av fotot på pappan som håller om sina barn och gråter av lättnad / skräck på en Medelhavsstrand efter de har blivit räddade. Tänk att säga till den pappan att de inte får komma iland, de måste tillbaka in i båten. Herregud. Men det ska vi inte för DET VÄNDER NU. Förra året tog vi emot drygt 80 000 flyktingar här i Sverige. Det är inte tal om miljoner som man kan tro om man hör på vissa politiker. Vi klarar 80 000 nya pers. Vi behöver dem dessutom för att klara arbetsliv och vård och omsorg.

3. Vet inte vad jag tänkte som 3:e punkten? Hmm… Det kanske var något med välgörenhet och flyktingkatastrof.

Annons

Kommentera »

Inga kommentarer ännu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: