Johanna Lindbäck

22 september, 2015

Här kommer bokmässeschemat

Filed under: Föreläsningar,Jan Svensson,läsambassadören,Livet — Johanna @ 10:30

Torsdag

11.20-11.40 Jag och min förläggare Erik Titusson pratar om min nya bok ”Jan Svensson” på Piratförlagets scen (i deras monter).

13-13.20 Miniseminarium : Att skriva utan pekpinnar
Hur skriver man för barn och unga om aktuella frågeställningar och värderingar utan att höja pekpinnen? Johanna Lindbäck är känd för att skildra spänningen i vardagen på ett igenkännande och humoristiskt sätt. Med nya boken Jan Svensson vänder hon sig åter till mellanåldern med en berättelse om vänskap och att våga stå för den man är.
Sal: J1 (seminariekort krävs)

15 – 15.20 Dags för ny läsambassadör! Jag avtackas och den nya avslöjas. Kulturrådets Ung Scen, A03:22

16-17 Jag är med i Sanoma utbildnings podd om att läsa och om ungdomslitteratur, och den spelas in på Digitala torget F02:30

Fredag

10-11 Storseminarium: Har vi råd att vara utan skolbibliotek?
Skollagen säger att alla elever ska ha tillgång till skolbibliotek, och forskning visar att bemannade bibliotek lyfter studieresultat och andelen utexaminerade. Ändå betraktar många skolor biblioteket enbart som en kostnad. Med utgångspunkt i en färsk dansk undersökning om folkbibliotekens samhällsekonomiska värde vill vi vända på frågan: Vad kostar det samhället att vara utan skolbibliotek? Vilka vinster i kompetens och tillväxt är det vi riskerar att gå miste om när skolan saknar denna viktiga resurs?

Medverkande: Niclas Lindberg, generalsekreterare i Svensk biblioteksförening, Catrin Eriksson, skolbibliotekschef Linköping, Johanna Lindbäck, författare, lärare och läsambassadör, och Tobias Nielsén, kulturekonom och förlagschef Volante.
Plats E1, E00:01 (sem-kort krävs)

12-12.30 Jag hänger i i Lilla Piratförlagets monter om man vill få böcker signerade, prata, bjuda på choklad (helst Fazer blå), etc.

17.30–17.50 En programpunkt utanför bokmässan och istället på Göteborgs stadsbibliotek. Jag intervjuar amerikanska författaren Laini Taylor. Gratis och öppet för alla!

Lördag

10.30-10.50 Läsfrämjande kräver tyvärr lite läsning också
Författarna Johanna Lindbäck och Lisa Bjärbo har tillsammans gjort hundratals författarbesök i skolorna. Hur gör man för att dessa faktiskt ska vara läsfrämjande och inte bara en 45 minuters paus från de vanliga lektionerna?
Kulturrådets scen, A03:22

Om man vill ha böcker signerade är dessa bra hållpunkter alltså, men man kan också haffa mig i vimlet. Ibland är man stressad och måste förflytta sig snabbt på bokmässan, men jag har inte så många såna moment i år. Säg gärna hej!

Min nya bok ”Jan Svensson” kommer att levereras direkt till bokmässan från tryckeriet så den ska finnas på plats. Håll tummarna. Är själv väldigt intresserad av att få SE den som riktig bok för första gången.

Annons

2 kommentarer »

  1. Hej Johanna! Googlade bokmässan och råkade hitta dig. Vet inte om du minns mig men vi var båda au pairer i Boston som 19-åringar. Så kul att se att du blev författare. Jag är inte förvånad då jag minns dig som otroligt rolig och finurlig. Själv hamnade jag i Visby med en norrländsk karl och två söner. Lycka till på bokmässan. 😊/Jessica från Falköping

    Kommentar av Jessica — 22 september, 2015 @ 20:53 | Svara

    • Ja, hallå, Jessica, klart jag minns!! HEJ!!

      Kommentar av Johanna — 30 september, 2015 @ 11:04 | Svara


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: