Johanna Lindbäck

19 november, 2015

En högpresterande person hanterar downshifting

Filed under: Frilansliv,Kreativitet,Livet,Skrivande — Johanna @ 11:47

Den högpresterande personen = jag. Efter att i flera år ha jobbat som lärare + skrivit blogg och böcker på alla lov och helger, och sen ha fått läsambassadörsuppdraget med resor hela hela hela tiden och skrivit bok och bloggar i pauserna, kom oktober och jag skulle ta det lugnt och vara hemma här i Stockholm och bara fokusera på att i lugn och ro skriva en bok. Jag visste typ vilken.
Fast sen hände detta, att jag i den stora inplanerade tidsluckan av noll jobbresor och föreläsningar under nästan en hel månad, började agera som idéspruta och kom på nya böcker varje vecka. Skrev ett kapitel, blev less, kom på en ny. Hoppjerka mellan idéerna.
I alla år har jag annars haft mycket lätt för att välja EN idé och köra på och göra den klar.
Nu, inte så.
Jag har också ägnat ganska mycket tid åt att inte göra något särskilt.
Yes, ni läste rätt. Jag har glidit runt. Som tusan.

Jag HAR ju uppdrag och föreläsningar och småtexter att skriva i höst, men de senaste månaderna har ändå varit så extremt mycket mindre stress, press och deadlines än de senaste åren. På ett sätt, himla skönt, jag är värd det, ingen orkar fara runt som en galning hur länge som helst, osv. På ett annat sätt, jag måste ju bestämma mig nu, kan ju inte bara lalla runt, måste börja skriva ordentligt, så nu får jag faktiskt bestämma mig för ett projekt, gaaah, osv.

Det här är en ny process för mig. Nu har den ju bara pågått i ett par månader, så det är inte som att jag har lallat runt och levt på gamla meriter i ett år, men ett par månader är ändå en väääldigt lång tid av att göra typ ingenting för mig. (Definitionen av ”ingenting” går att diskutera, men jag jämför med mitt liv de senaste åren.) Den här veckan till exempel, då har jag fyra helt obokade dagar. Yowsa! Oceaner av tid! Skulle hinna skriva massor på en ny bok! Fast … nä. Har funderat på VAD jag ska skriva istället. Vilket av alla projekt. Läget just nu är att jag nog ska försöka komma igång på riktigt nästa vecka med ett av dem.

Om ni läser det här och håller på att dö av avundsjuka och tänker att jag lever i en lös och ledig lyxtillvaro – jag vet! Jag tycker också att det är skitlyxigt. Fast det här avslappnade läget har ju inte kommit ur tomma intet, och inte kommer det pågå för evigt heller.

Kommentera »

Inga kommentarer ännu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: