Johanna Lindbäck

24 januari, 2016

J, I och K

Filed under: skrivarkurs — Johanna @ 10:42

Från det berömda första kapitlet, omskrivet cirka ettusen gånger:

”Den här sommaren var det just sånt hon längtade efter. Noll ny action. Eller, nästan noll. Isak skulle nämligen vara borta i ungefär två veckor också. En riktig flickvän ska bli lite ledsen när hennes kille berättar sånt. Vara ifrån varandra så länge, hur ska det gå, hur ska man överleva? Julia hade bara tänkt; perfekt.

Hazel Grace i ”Förr eller senare …” sa ju att hon föll för Augustus Waters på samma sätt som man somnar. Först långsamt, och sen allt på en gång.
Fram tills nu hade Julia varit i den långsamma fasen och det var okej, men nu behövdes den sista biten. Det var så nära? Det kändes verkligen så. Isak var skitbra, hon gillade honom jättemycket, var det någon man kunde bli kär i så var det han, med mera, med mera. Ett par veckor på Dalarö kunde få det att hända? Skitdålig uppkoppling, en såsig, stillsam lunk, inga andra människor att umgås med. Allt det var perfekta förutsättningar för att först slappna av och andas ut, och sen för att något annat förhoppningsvis skulle smyga sig på. Hemskt gärna längtan. Och en massa saknad. Och sen, allra helst, en allt på en gång-förälskelse.
Om hon inte hade honom skulle hon inte ha någon, och Karin skulle få rätt i att hon var en jävla bitch. Det gick inte. Det gjorde bara inte det.

Hon knappade fram listan över senaste messen fastän hon suttit med telefonen i handen och visste att det inte kommit svar än. Tomt. Inget nytt från honom eller någon annan. Karin? Of course not. Löjla dig inte liksom.”

Annons

Kommentera »

Inga kommentarer ännu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: