Johanna Lindbäck

9 februari, 2016

Lisboa!

Filed under: Frilansliv,Kreativitet,Skrivande — Johanna @ 20:26

IMG_1922Jag och Lisa är på skrivläger i Lissabon. Precis som förra året är det FANTASTISKT.

Dagsschemat är följande: stiga upp vid 07, äta frukost, börja skriva.
Gå ut på lunch vid 12. Beroende på väder, vara ute några timmar. Idag regnade det så vi var snabba. Igår var det sol och jättevarmt och vi satt på en terrass här intill. Ljuvligt. Hade kunnat stanna där hela eftermiddagen.
Efter lunchen, skriva lite till.
Sen laga mat.
Vid middagen börjar den fria leken. Det betyder att prata ännu mer om våra böcker, dramaturgiska kurvor och huvudpersoner, samt om allt möjligt annat.

Vitsen med ett sånt här skrivläger är att lyxen att leva i en total bokbubbla, att vad man än diskuterar är det fritt fram att när som helst säga ”men du, jag tror jag ska låta min tjej göra si eller så”.
Bara på planet ner kom vi på så enormt mycket om min bok. Den är liksom färdigplottad nu! Ska ”bara” fyllas på med detaljer (som tar sin tid), men ramen sitter. Det hade tagit mig veckor att åstadkomma samma planering på egen hand. Älskar skrivläger! Och älskar Lissabon. Håller tummarna för att det är sol igen imorgon. Det känns som man tinar upp av ljuset. Typ, ökenvandringen aka den mörka vintern är över, nu kan vi börja tänka igen, komma på saker.

Vi bor i ett annat område än förra året. Enda minuset med det är att det inte finns så många restauranger här på nära avstånd, och de som finns är inte alls lika bra. Vi har varit tillbaka till ”våra gamla kvarter” i Chiado två gånger nu och käkat där. Men förutom färre restos är det här i övrigt ett bra område. Samma fina utsikt mot vattnet. På baksidan utsikt mot ett slott. All is well!

IMG_1918

Kommentera »

Inga kommentarer ännu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: