Johanna Lindbäck

Om mig

Jag har jobbat länge som gymnasielärare i engelska och svenska, under 2013-2015 var jag läsambassadör, utsedd av Kulturrådet. Och så skriver jag ju böcker. Hittills har det blivit åtta ungdomsböcker och tre barnböcker.

Ungdoms: ”En liten chock”, ”Min typ brorsa”, ”Tänk om det där är jag”, ”Saker som aldrig händer”, ”Välkommen hem”, ”Som om jag frågat”, tillsammans med Lisa Bjärbo ”Vi måste sluta ses på det här sättet”, ”Karta för förälskade & andra vilsna”.
Barnbok: ”Lite ihop”, ”Kanske ihop”, ”Jan Svensson”.

Jag gör en podd som heter Bladen brinner tillsammans med Lisa Bjärbo. Den handlar BARA om barn&ungdomslitteratur.

Jag bor i Stockholm. Kommer från Luleå, det hörs på mitt sje-ljud. Jag har bott på lite olika ställen sen jag lämnade Luleå, tex ett år i Bergen som är den regnigaste staden i hela Europa. Där skrev jag min första bok. Bra med regnet då. Annars inte bra kanske.

Har du fler frågor? Kolla på FAQ.

Om du vill mejla: enlitenchock snabel-a gmail punkt com

Annons

4 kommentarer »

 1. Jag är ju så gammal så jag var faktiskt i New York redan 1976. Min dåvarande pojkvän och jag FICK LÅNA ett jättemysigt hus i Greenwich Village av en patolog som min killes kompis jobbat med en gång i tiden. Det var ett högt smalt hus med ett rum på varje våning och terrass på taket. Då var jag så ung så jag hade inte riktigt förstånd att uppskatta just takterrassen, och kanske inte G V heller, men jag glömmer aldrig den där varma veckan i juli 1976. Johanna, jag har en idé – ta med dig alla dina underbara bokkaraktärer till New York och låt dem bo där som utbytesstudenter ett år. Då slår du två flugor i en smäll – får uppleva NY ordentligt och slipper välja vilka av dina killar/tjejer du gillar bäst. Andreas från Saker som aldrig händer kan ju jobba som kock på någon kändisrestaurang ;-).
  KRAM från Agneta i Luleå

  Kommentar av Agneta Krohn Strömshed — 2 mars, 2011 @ 15:28 | Svara

  • Åh! Jag gillar den idén om karaktärerna i NY, speciellt för Andreas och Erik! Det skulle vara helt perfekt. Tex Andreas jobbar där och Erik kommer och hälsar på.
   Ursäkta mig en stund, ungefär ett år, medan jag verkställer det…

   Kommentar av Johanna — 2 mars, 2011 @ 18:55 | Svara

 2. […] authors Johanna Lindbäck and Lisa Bjärbo will start the podcast Bladen brinner   in October, where they will talk about […]

  Pingback av Some book events during the autumn | lmcgotaberg — 22 augusti, 2016 @ 23:02 | Svara

 3. […] av mina totala favoritförfattare är Lisa Bjärbo, tätt följd av Johanna Lindbäck. När de dessutom skrev en bok i hop var jag i extas. Det är smart, roligt och svärta i smärtan. […]

  Pingback av Boktips: Ungdoms- och ungvuxenböcker | Eva Ludvigsen — 16 november, 2019 @ 11:37 | Svara


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: