Johanna Lindbäck

10 april, 2013

Är Jack snygg?

Filed under: Ego,En liten chock,Föreläsningar,Välkommen hem — Johanna @ 19:29

Jag har varit 3 dagar i Göteborg på Författarveckan. Det är en flott grej de kör i den där kommunen. Bjuder in en massa författare, tror 45 stycken i år, och alla kuskar runt till en skola per dag och träffar 4 klasser. Då blir de klasserna förhoppningsvis inspirerade till läsning och kanske att skriva själv. I de bästa av världar iallafall.

Jag fick komma till 3 högstadieskolor, träffade mest åk 8 men även en 6:a och ett par 7:or. Ofta är frågorna jag får ganska lika – inspiration och skrivtid och pengar och sånt – men igår fick jag en helt ny.
Jack, pappan i ”En liten chock”, är han vältränad och snygg eller har han ölmage och är lite slemmig? Det var killarna i en klass som uppfattade honom som snygg, medan tjejerna trodde han hade ölmage.
Mitt svar: Killarna har rätt. Han är snygg. Inte bodybuilder-vältränad, men han är helt klart i bra form. Och inte slemmig!

En annan fråga jag fick var att berätta lite mer specifikt hur Eli i ”Mycket mer än så” och Jonah Griggs i ”Jellicoe Road” har inspirerat Adrian i ”Välkommen hem”. Det var för övrigt den allra första frågan i den klassen. Fattar ni, första frågan! I det läget vill man ju bara göra vågen fem varv.

Annons

2 kommentarer »

 1. Kloka kids som fattar att prioritera de viktiga frågorna. 🙂 Och kul som författare när de faktiskt läser, får bilder, tänker och visar intresse för det du skrivit och inte stannar vid frågor om skrivande i allmänhet.

  Känner att det finns hopp om världen med såna här initiativ!

  (Jonah Griggs. Bara namnet får mig alltid att vilja plocka ut boken ur bokhyllan.)

  Kommentar av Maria - unga vuxna — 10 april, 2013 @ 22:17 | Svara

  • (Har inte läst Jellicoe på svinlänge men fått större och större abstinens sista veckorna. Griggs, Griiiiggs! Och även Francesca-abstinens.)

   Ja! Förberedda klasser är det allra allra bästa. Så kul när man får träffa såna.

   Kommentar av Johanna — 10 april, 2013 @ 22:33 | Svara


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: