Johanna Lindbäck

12 mars, 2014

Avundsjuk på folk som skriver

Filed under: #blogg100,Frilansliv,lektörsläsning,Skrivande — Johanna @ 19:25

Jag har ju inte skrivit något om mitt skrivande på länge… för att jag inte hinner hålla på med det. Jan och feb var skrivmånader, hann en halv bok då, men nu är mars och rätt mycket av april helt proppfulla av föreläsningar. Har inte skrivit ett enda nytt ord på ”Lite ihop 2” på några veckor. Fick ett förhoppningsfullt mejl av min förläggare Erik häromdagen, han undrade om det fanns mer att läsa (för halvan jag skickade honom slutade med en rolig cliffhanger), men sorry sorry. Inga fler sidor.
Är alltså just nu extremt avundsjuk på folk som sitter och knåpar på sina romaner! (Och jag vet redan vad jag vill göra i oktober 2015 när läsambassadörsuppdraget tar slut – åka iväg någonstan i typ en månad och bara bara skriva.)

Det är skitkul att vara läsambassadör men det är krävande och tidskrävande. När jag har haft mitt lärarjobb har det ju varit en rutin även om det också tar mycket tid. Som läsambassadör gör jag olika saker jämt, och det är inte alls rutin på samma sätt även om allt är läsfrämjande. Och därmed, jag blir trött på ett annat sätt, får lägga ner tid på ett annat sätt. Jag trodde alltså att jag visst skulle hinna skriva för jag är ju faktiskt van att jobba som lärare, ha blogg, skriva böcker. Men tji fick jag. För tillfället är jag 100% läsambassadör / föreläsare, och går och längtar efter att få komma igång med nästa Majken-kapitel…

Nu ska jag preppa morgondagens föreläsningar!

Annons

Kommentera »

Inga kommentarer ännu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: