Johanna Lindbäck

23 augusti, 2014

En lördag i Sigtuna UPPDATERAT

eriks selfieDagen i Sigtuna blev så bra. Rolig bilfärd dit. Roligt och bra prat med Erik om ”Lite ihop” på barn&ung-scenen. Och prat om feminism och vuxna förebilder och läsning. Yes!
Det kom folk också. Det regnade precis innan och den här scenen var utomhus, men under vårt prat var det uppehåll och publik. Alla var nöjda.

Sen lite prat med några lärare, och sen lunch och väntan inför samtal nummer två på bibblan. Det handlade om hur man väcker ungas läslust. (Kort svar: Man skiter i om man väcker den, man jobbar på ändå för läsning och läsförmåga är inte frivilligt.) Även dit kom det bra med publik. Min oro är ju alltid att det ska vara 0 eller typ 2 pers.
Det här samtalet filmades och ska så småningom läggas upp av Kulturrådet.

Gruppselfien togs av Erik innan vi skulle åka iväg imorse. Jag och Christoffer Carlsson i bakre raden, och i främre Pirats representanter Linda, Lottis och Erik.
Stämning: god!

Nu läser jag fina minnestexter om Birgitta Stenberg. Ska sen gå vidare med att läsa hela DN från pärm till pärm då det var ett sånt föredömligt läsfokus idag. I ALLA DELAR. En läsambassadör blir så nöjd då så gudars. Och på tisdag kan DN-prenumeranter ladda ner ”Vi måste sluta ses på det här sättet” som gratis e-bok!

UPPDATERAT

erik-titusson-och-johanna-lind

Här kom en artikel i UNT med bild. Vilken tur att fotografen Per Johansson lyckades fota oss de 5 sekunder av 45 min som vi drog på munnen. Ha! (Man kan klicka på bilden för större.)

Annons

1 kommentar »

  1. Tack för tipset om att kunna ladda ned e-boken hos DN. Ska jag sprida till mina ungdomar i skolan.

    Kommentar av samladetankaromskolaochlitteratur — 25 augusti, 2014 @ 06:23 | Svara


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: