Johanna Lindbäck

26 oktober, 2011

Lule-helg, Björks-visit, Bok&Bild

Känner mig så inspirerad efter helgen i Lule! Det var Bok&Bild, jag föreläste med Mikael Niemi, mycket roligt, och sen lyssnade jag på andra författare på lördagen.
Det bästa var ett samtal mellan en poet/musiker, Matti Alkberg, och en annan musiker jag aldrig hört talas om förut, Magnus Ekelund. Det handlade om att vara kreativ, en skapande människa, de villkoren och levnadsförhållandena. Så himla bra.
Niemi pratade också om det. Detta att man skriver, man måste, kommer aldrig att sluta. Kändes mycket bekräftande. Jag har funderat så mycket på det själv, allt som hänger ihop i livet – att (äntligen) kalla sig författare, ha det som jobb, när det går bra och när det går dåligt, ekonomi, drömmar. Allt i en salig röra. Men väldigt intressant att lyssna på de två killarna, och inte minst att den ena var ung, kring 20, och den andra över 40 och hade 5 barn att försörja. Ändå så kategoriska. (Så väldigt Knausgård-igt ”Min kamp”.)

Sen på söndagen hade jag författarprat på mitt gamla högstadiebiblo/skola, Björkskatan. Var skitroligt! Trots att det var en söndagseftermiddag hade lärarna i åk 9 beordrat dit sina elever (de skulle få kompensation en annan dag, jag var tvungen att fråga). Mycket speciellt att prata för en publik som är så hemma. I ”Saker som aldrig händer” är de ju alldeles i närheten, i Björsbyn. Vi diskuterade var exakt Antes hus ligger.
Och boken jag håller på med nu, 6:an, utspelas just på Björkskatan, på Stormvägen. Om jag minns husnumret rätt så bodde en av tjejerna som var på pratet i det tänkta huset. Coolt! Fick då planlösningen av henne så nu vet jag hur det ser ut inuti.
Gick dessutom runt på Björks och spanade på lördagen, med kameran i högsta hugg. Det kom snöblandat regn då, årets första snö!

(Ja, jag sprang såklart på Ormberget också när jag ändå var där, så att säga. 10.8 sköna km.)

Annons

2 kommentarer »

  1. […] Jag var på Bok&Bild i Luleå. Pratade tillsammans med Mikael Niemi. Och på Björks biblo! Lisa och jag hade kick-off, och sen började vi skriva och blogga och skrivarkursa. Varför nöja […]

    Pingback av 2011, en sammanfattning « Johanna Lindbäck — 2 januari, 2012 @ 12:45 | Svara

  2. […] oktober hade jag varit på Bok&Bild-helg i Luleå och var så sjuuukt peppad! Hade lyssnat på flera bra prat med tex Matti Alkberg och Mikael Niemi, […]

    Pingback av “Som om jag frågat”, the story « Johanna Lindbäck — 16 augusti, 2012 @ 09:15 | Svara


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: